Bakan Eroğlu'dan Baraj Açıklaması

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Kayraktepe Barajı Projesi'nin 40 yıldır beklediği raflardan indirildiğini ve söz konusu projenin de en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.

Bakan Eroğlu'dan Baraj Açıklaması
Bakan Eroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Zafer Üskül ile birlikte İHA muhabirinin, Mersin'in Silifke ilçesine yapılması planlanan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İlçeye yapımı gündemde olan 'Kayraktepe Barajı Projesi' ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, söz konusu barajın devreye girmesiyle birlikte Göksu Deltası'nın suyunun az olduğu dönemlerde de beslenmesinin yanında bölgenin taşkından korunmasının amaçlandığını anlattı.
Eroğlu, yine söz konusu projeyle birlikte enerji, içme ve sulama suyuyla birlikte su sporları ve turizm alanında da önemli kazanımlar elde etmeyi planladıklarını dile getirdi. Eroğlu, "Kayraktepe Barajı, mutlaka ama mutlaka yapılacak. Projeyi, 40 yıldır beklediği raflardan indirdik ve en kısa sürede de hayata geçireceğiz" dedi.
Öte yandan, Silifke'deki eğitim yatırımlarının da sürdürüldüğü bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye 'Anadolu Lisesi'nin yanı sıra bir de 'Fen Lisesi' kazandırılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yapılan açıklamaya göre; hızlı bir büyüme gösteren Silifke'de yaşanan gelişime ivme kazandıracak ve gerekli katkıyı sunacak olan unsurların başında eğitimin geldiği vurgulanırken, bu kapsamda da bölgeye gerekli yatırımların yapılacağını kaydedildi.