Abdullah Efendi Köşkü'nde Resim Sergisi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki 'Tuvalin Sesi' isimli sanat galerisinin sahibi ressam Salih Cengiz 40 adet yağlıboya eserini Abdullah Efendi Köşkü'nün otantik odalarında, sanatseverlerin izlenimine sundu

Abdullah Efendi Köşkü'nde Resim Sergisi
  Balıkesir ' in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki ' Tuvalin Sesi ' isimli sanat galerisinin sahibi ressam Salih Cengiz 40 adet yağlıboya eserini Abdullah Efendi Köşkü ' nün otantik odalarında , sanatseverlerin izlenimine sundu .
Serginin açılış kurdelesini , Belediye Başkanı Hasan Özpolat , galeri sahibi öğretmen Ali Kuder , eski başkan Remzi Erküren ve ressam Vahap Güreli kesti . Belediye Başkanı Hasan Özpolat okul yıllarında müzik ve resim çalışmalarında başarılı olamadığı için mimarlığı seçtiğini ve bu nedenle de sanatçı gurubuna büyük bir hayranlık duyduğunu söyledi .
Ressam Salih Cengiz , özellikle festivallerde sergilediği , doğal taşlar üzerine işlenen resimler nedeniyle bölgede ' Taş Ressamı ' olarak da ün yaptı . Ressam Cengiz ' in çalışmalarında en büyük destekçisi ise , eşi ve kızının olduğu öğrenildi . Ressam Salih Cengiz , başkan Özpolat ' ın destek sözü üzerine , atölyesinin yanındaki sokağı 10 arkadaşı ile birlikte ' Ressamlar Sokağı ' haline getireceklerini müjdeledi . Bu arada Etnografya Galerisi sahibi Ali Kudar , eserleri çok beğendi ve özellikle Türkiye çapında bir çok sanatçının buluştuğu 9 Temmuz ' da geleneksel hale gelen ressam -heykeltıraş Selim Turan anısına yapılan sergiye davet etti .