ABD ile Rusya arasında yeni kriz

ABD Adalet Bakanlığı, ''10 Rusya istihbarat görevlisinin'' gözaltına alındığını bildirdi.

ABD ile Rusya arasında yeni kriz
  ABD Adalet Bakanlığı , ABD ' de Rusya hü ; kü ; meti adına yasa dışı faaliyetler yü ; rü ; ttü ; kleri gerekç ; esiyle ' ' 10 Rusya istihbarat gö ; revlisinin ' ' gö ; zaltına alındığını aç ; ıkladı .

Ajanlardan sekizinin , ABD ' de Rusya lehine ' ' uzun vadeli ve oldukç ; a gizli gö ; revler ' ' yü ; rü ; ttü ; kleri ve pazar gü ; nü ; gö ; zaltına alındıkları belirtildi . Diğer iki kişi de ' ' Rusya ' nın ABD ' deki aynı istihbarat programına katıldıkları ' ' gerekç ; esiyle gö ; zaltına alındı .

Gö ; zaltına alınan 10 ajan , ' ' yabancı bir hü ; kü ; metin ajanı olarak komplo dü ; zenlemekle ' ' suç ; lanıyor . Ajanlar , New York gü ; ney bö ; lgesi Bö ; lge Mahkemesi ' nde 5 ' er yıl hapis istemiyle yargılanacak .

SANIKLAR KARA PARA AKLAMAYLA DA SUÇ ; LANIYOR

Rusya hü ; kü ; meti lehine ABD ' de yasa dışı faaliyet gö ; sterdikleri gerekç ; esiyle gö ; zaltına alınan 10 kişi , ' ' kara para aklama ' ' suç ; uyla da itham ediliyor .

Zanlılardan dokuzu , Rusya Hü ; kü ; meti lehine komplo ve kara para aklama ile suç ; lanıyor . Bu suç ; ların 20 yıla kadar hapis gerektirdiği bildirildi .

FBI ajanlarının Richard Murphy ve Cynthia Murph adlı sanıkları New Jersey ' deki Monclair ' de bulunan evlerinde gö ; zaltına aldığı , iki sanığın bugü ; n Manhattan ' da mahkemeye ç ; ıkarıldığı kaydedildi . Diğer sanıkların Vicky Pelaez , Juan Lazaro lakaplı ismi aç ; ıklanmayan bir zanlı ve Anna Chapman olduğu aç ; ıklandı , bunların da Yonkers ( New York ) ve Manhattan ' da pazar gü ; nü ; gö ; zaltına alındıkları kaydedildi .

Kaynak : AA