Yüksekova'da Barış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Özcaner ve Baskın aileleri arasında başlayan husumet Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin girişimleri sonucu barışla sonuçlandı.

Yüksekova'da Barış
  İki ay önce alacak verecek yüzünden Baskın ve Özcaner aileleri arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralanmıştı . Aynı aşirete mensup iki aile arasında günlerdir devam eden husumet BDP ve yörenin ileri gelenlerinin devreye girmesi ile son buldu . İki ay boyunca , iki aile arasında arabuluculuk yapan BDP komisyonu olayı bugün barış ile sonlandırdı .
Yüksekova BDP İlçe Başkanı Hunsu Bulgan , Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişi önce Esat Canan ' ın Karlı köyünde bulunan evinde toplandı . Ardından hep birlikte Kamışlı köyünde bulunan Özcaner ailesinin evine gidildi . Burada BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan bir konuşma yaparak , barış yolunda atılan bu adımın bölge barışı için örnek olması temennisinde bulundu . Zamanın kavga ve gürültü zamanı olmadığın belirten Bulgan : " Bu kavgalarla bu husumetlerle bir yere varamayız . Gün birlik beraberlik günüdür . İnşallah bundan böyle bu tür hadiseler olmaz " dedi .
Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ise " Biz Kürt halkı barışçıl bir halkız . Biz çatışacak ve sistemin tuzağına düşecek hatalardan arınmalıyız " diye konuştu .
Eski milletvekili Esat Canan ise bu kanın durması için öncelikle bölgedeki bu tür kan davaları ve husumetlerin bitmesi gerektiğini söyledi . Canan : " Eskiden oluşan kan davalarında , arayı aşiret ağaları ya da büyükleri sağlardı . Ama artık bu konuda BDP partisi yöneticileri söz sahibidir . Bu konuda herkesin parti yöneticilerine ve komisyonlarına yardımcı olması gerekiyor . Yapılan barı anlaşmasından sonra iki aile arasında yeniden ortaya çıkacak bir anlaşmasızlığı kabul etmemiz mümkün değil . Artık herkes barı içinde yaşasın " dedi .
Yenilen barış yemeği ve ikramlardan sonra taraflar kucaklaşarak barıştılar .