Türkiye İsrail'e hava sahasını kapattı mı?

Başbakan Erdoğan Toronto'da, Türkiye'nin İsrail'e hava sahasını kapattığını, bunun zaten duyurulduğunu açıkladı. Ancak yetkililer İsrail uçaklarına hava sahasını kapatma gibi bir kararın olmadığını söylüyor.

  İsrail ' de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi dü ; nkü ; haberinde , Tü ; rkiye ' nin , Polonya ' nın Auschwitz kentindeki anma tö ; renlerine giden 100 kadar askeri taşıyan kargo uç ; ağına hava sahasını kullanma izni vermediğini yazdı .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da G20 zirvesi iç ; in gittiği Toronto ' da dü ; zenlediği basın toplantısında olayı doğruladı .

Erdoğan bir gazetecinin , ' yasağımız var ' ifadesini aç ; masını istemesi ve bunun genel bir yasak mı yoksa son olayların ardından İsrail ' e yö ; nelik bir tavır mı olduğunu sorması ü ; zerine ise şu yanıtı verdi :

' Hayır , bu olaylardan sonra olan bir şey . Bu aç ; ıklandı zaten . '

Erdoğan ' ın ' aç ; ıklandı ' demesine rağmen , BBC Tü ; rkç ; e ' ye bilgi veren diplomatik kaynaklar İsrail ' e hava sahasının kapatılması gibi bir uygulamanın olmadığını sö ; ylediler .

Yediot Ahronot ' un haberindeki olayı doğrulayan kaynaklar , bunun mü ; nferit ve askeri boyutu olan bir olay olduğunu , sivil uç ; aklar iç ; in ise yasak sö ; z konusu olmadığını vurguladılar .

BBC NEWS