Serena Wıllıams Sharapova'dan Rövanşı Aldı Wımbledon

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

  Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD ' li Serena Williams , Rus Maria Sharapova ' yı 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı .
Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan maçta , Wimbledon ' da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Wililams , 2004 yılında henüz 17 yaşındayken finalde kendisini 2-0 yenerek şampiyon olan 16 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile 4 . turda karşı karşıya geldi .
Kariyerinde 12 ' si ' Grand Slam ' lerde olmak üzere toplam 36 şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Serena Williams , Wimbledon ' ın tarihinde şampiyon olan en genç 3 . kadın raket unvanına sahip Rus Sharapova ' yı 2-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi .
İki raket bugüne kadar toplam 7 kez karşı karşıya geldi . Serena Williams 5 , Maria Sharapova ise 2 kez korttan galibiyetle ayrıldı .
İlk setin 4 . oyununda Sharapova ' nın servisini kıran ve 3-1 öne geçen Serena Williams ' a Rus raket bir sonraki oyunda rakibinin servisini kırarak yanıt verdi . İki raket de kendi servis oyunlarını alınca kazananı belirlemek için ' Tie-break ' uygulamasına gidildi . ' Tie-break ' te rakibine 11-9 üstünlük sağlayan Serena Williams , 57 dakika süren ilk seti 7-6 kazandı .
2 . setin 3 . oyunu 15-15 beraberlikle devam ederken , Rus Sharapova ' nın iki kez üst üste çift hata yapmasını iyi değerlendiren ve servisini kıran ABD ' li tenisçi 2-1 öne geçti . 8 . oyunu Sharapova ' ya puan vermeden alan ve skoru 5-3 yapan Serena Williams , servis kullandığı 10 . oyunu da alarak 2 . seti 6-4 kazandı ve çeyrek finale adını yazdırdı .
Kariyerinde 22 şampiyonluğu olan ve Wimbledon ' da 2 kez de yarı final oynama başarısını gösteren Sharapova ise bu sezon Avustralya Açık ' ta 1 . turda , Fransa Açık ' ta ise 3 . turda turnuvaya veda etti .
28 . 06 . 2010 19 : 05 : 34