Rusya silikon vadisinde kararlı

Medvedev Rusya'da da bir Silikon Vadisi oluşturmayı hedefliyor.

Rusya silikon vadisinde kararlı
  Rusya devlet başkanı Medvedev Rusya ' da da bir Silikon Vadisi oluşturmayı hedefliyor . Tek sorun imkansızlıklar nedeniyle başka ü ; lkelere gö ; ç ; eden Rus bilim insanlarının geri dö ; nmek isteyip istemeyeceği .

Rus hü ; kü ; meti Rus bilim insanlarının ü ; lkedeki ç ; alışma ve hayat standartlarını yü ; kselterek , beyin gö ; ç ; ü ; nü ; n ö ; nü ; ne geç ; meyi planlıyor . Devlet başkanı Dimitri Medvedev geç ; tiğimiz Nisan ayında ' Kimseyi zorla tutmak gibi bir niyetimiz yok . Ancak elimizdeki yeteneklere sahip ç ; ıkmalıyız ' şeklinde konuşmuştu . Bu minvalde hü ; kü ; met en kısa zamanda Moskova yakınlarında bulunan Skolkovo ' da yeni fikir ve icatlara ev sahipliği yapması umulan bir merkez oluşturmayı hedefliyor .

Alman Akademik Değişim Programı DAAD Orta ve Batı Avrupa ile Bağımsız Devletler Topluluğu grupları mü ; dü ; rü ; Benedikt Brisch ' Uzmanlığını ö ; zellikle doğa bilimleri , mü ; hendislik , matematik , fü ; ze araştırmaları , uzay araştırmaları ile nü ; kleer araştırmalar ü ; zerine yapmış genç ; beyinleri kaybetmek Rusya iç ; in gerç ; ekten ü ; zü ; cü ; ' aç ; ıklamasını yapıyor . Brisch ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu ü ; lkelerinden gelen genç ; bilim insanlarının genelde ü ; lkelerine geri dö ; nmediğini kaydediyor .

Almanya ' ya gö ; ç ; ettiler

Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ü ; lkelerinden ayrılan bilim insanlarının bir kısmı Almanya ' da yaşıyor . Bunlardan biri 35 yaşındaki Viaç ; eslav Lel . Lel gerek Aachen Teknik Yü ; ksekokulu , gerekse Rusya ' da ç ; alışmanın kendine has gü ; zellikleri olduğunu belirtiyor . Termal fizik ü ; zerine aldığı eğitimi Rusya ' da tamamlayan Lel , Rusya ' dan ayrıldığı dö ; nemde oradaki imkâ ; nların kısıtlı olduğunu Aachen ' da ise durumun ç ; ok farklı olduğunu aktarıyor .

Bişkek ' te bulunan Kırgız-Rus Slav Ü ; niversitesi mezunu Alia Gizatulina da Bonn ' daki Max-Planck Enstitü ; sü ; ' nde ç ; alışıyor . 30 yaşındaki Gizatulina Almanya ' ya taşınma kararını almasında bilimsel altyapı ve birlikte ç ; alıştığı insanların ö ; nemli rol oynadığını belirtiyor .

Kazak asıllı Profesö ; r Tatyana Krivobokova ' nın seç ; imini de benzer nedenler belirlemiş . Krivobokova , Gö ; ttingen Ü ; niversitesi ' nin efsanevi matematik bö ; lü ; mü ; ve Max-Plank Enstitü ; sü ; ' yle ortak ç ; alışma imkâ ; nının kendisini buraya sü ; rü ; klediğini itiraf ediyor .

Geri dö ; ner misiniz?

Alia Gizatulina ve Tatyana Krivobokova , Rusya veya Bağımsız Devletler Topluluğu ü ; lkelerinden birine ancak şu anda sahip olduklarına benzer ç ; alışma koşullarının sağlanması halinde geri dö ; nebileceklerini kaydediyor . Viaç ; eslav Lel ise Rusya devlet başkanı Medvedev ' in Silikon Vadisi planına temkinli yaklaşıyor . Lel , ' Skolkovo ' da bö ; ylesi bir merkezin hayata geç ; irilmesi tartışmalı ' şeklinde konuşuyor . Lel gö ; re , bir araştırma merkezi projesi iç ; in Novosibirsk ç ; ok daha uygun , zira tü ; m gerekli bilim dallarıyla ilgili birimler burada zaten hâ ; lihazırda bulunuyor . Genç ; bilim adamı ' Neden Skolkovo anlayabilmiş değilim ' diyor .

DAAD ' den Benedikt Brisch Rusya ' nın enerji ihracatından elde ettiği yü ; ksek gelir nedeniyle ekonomik gelişme kaydettiği dö ; nemde birç ; ok bilim insanının Rusya ' ya geri dö ; ndü ; ğü ; nü ; kaydediyor . Ancak uzmanlar araştırma merkezi hayata geç ; irilse bile , bilim insanlarının Rusya ' ya geri dö ; nmek iç ; in ö ; ncelikle kü ; resel mali krizin uzun vadeli etkilerini gö ; rmek adına biraz daha bekleyecekleri gö ; rü ; şü ; nde .

Veteknoloji