Polis Adaylarında Kura Heyecanı

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan adaylar kura ile görev yerlerini belirledi.

  Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu ' nda ( PMYO ) 2 yıl eğitim gördükten sonra mezuniyete hazırlanan polis adayları , oluşturulan komisyon gözetiminde çektikleri kura ile görev yapacakları yerleri belirledi . 103 polis adayının mezun olacağı Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu ' nda 14 kişi Özel Harekat Polisi olabilmek için gönüllü olduğu nedeniyle kura dışı kaldı . Kura çekiminde ayrıca okulda başarı sıralamasında ilk 5 ' e giren adaylar ise görev yapacakları ilk yeri kendileri belirledi . Geri kalan 84 polis
adayı ise Emniyet Genel Müdürlüğü ' nün ihtiyaç doğrultusunda belirlediği iller arasından kura çekti . 41 polis memuru adayı kurada İstanbul ' u ilk görev yerleri olarak çekerken , geri kalan adaylar ise Türkiye ' nin değişik bölgelerine dağıldı .
Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Emir Gökpınar başkanlığında oluşturulan komisyon karşısında kurayı çeken polis adayları , cuma günü gerçekleştirilecek olan mezuniyet töreninin ardından okuldan mezun olarak görev yerlerine gidecek .