Panzerler 'Ada'yı batırdı

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında İngiltere ile karşılaşan Almanya, rakibi karşısında tarihteki en farklı galibiyetini elde etti ve çeyrek finale yükseldi: 4-1. Büyük turnuvalarda...



2010 Dünya Kupası 2. tur maçında İngiltere ile karşılaşan Almanya, rakibi karşısında tarihteki en farklı galibiyetini elde etti ve çeyrek finale yükseldi: 4-1. Büyük turnuvalarda bugüne kadar ikiden farklı sonuçla yenilmeyen İngiltere ise ağır mağlubiyetin yanında hakemlerin 'çizgi' skandalına da maruz kaldı.

Güney Afrika Dünya Kupası'nda dün tarihi bir maç oynandı. Erken final olarak değerlendirilen müsabakada Almanya ile İngiltere çeyrek final için kozlarını paylaşırken, Panzerler, rakibini ağır yenilgiye uğrattı: 4-1. Büyük turnuvalarda bugüne kadar ikiden farklı sonuçla yenilmeyen İngilizlere bir darbe de maçın hakemlerinden geldi.
Maça daha derli toplu başlayan ve bunu 90 dakikanın geneline yayan Almanya, 4. dakikada Mesut Özil ile gol pozisyonuna girdi ancak değerlendiremedi. Almanya, akıllı oyununun ilk sonucunu 20. dakikada aldı. Bu dakikada Miroslav Klose, İngiltere savunmasındaki hatadan kaynaklanan boşluğu iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Kontrollü oyununa devam eden Almanya, farkı ikiye çıkartan golü 32. dakikada buldu. Podolski, çaprazdan vurduğu topla takımının ikinci golünü atan isim oldu. 2-0'dan sonra canlanan İngiltere, geliştirdiği ataklarla maça canlılık getirdi. Her iki takımın da kontrolden uzaklaştığı dakikalarda İngiltere, Upson ile farkı bire indiren golü attı.
Golden hemen sonra gelişen atakta Lampard'ın şutu üst direğe çarparak gol oldu, ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda, pozisyona uzak kalan yardımcısının herhangi bir işarette bulunmaması üzerine golü saymadı ve oyunu devam ettirdi.
İkinci 45 dakikada beraberlik golü için bastıran İngiltere, Almanya'nın savunmaya ağırlık vermesiyle hücumda daha etkili göründü, ancak kendi savunmasında büyük açıklar verdi. İngiltere, gol için bastırdığı dakikalarda tekrar 2 farkla yenik duruma düştü. Rakip kalede kontrataklarla etkili olmaya çalışan Almanya, aradığı fırsatı 67. dakikada buldu ve Mueller durumu 3-1'e getirdi. İngiltere, bu golden sonra oyundaki dengesini iyice yitirdi ve Almanya bir diğer hızlı atağında, 70. dakikada tekrar Mueller ile 4. golü buldu. Almanya: 4 - İngiltere: 1
Almanya: Neuer 6, Lahm 5, Friedrich 6, Mertesacker 7, Boateng 6, Mueller 8 (Dk.72 Trochowski 3), Khedira 6, Schweinsteiger 7, Podolski 7, Mesut 7(Dk.83 Kiessling ?), Klose 7(Dk.72 Gomez 3
İngiltere: James 4, Johnson 5 (Dk.87 Phillips ?), Upson 6, Terry 5, Ashley Cole 4, Milner 4 (Dk.64 Joe Cole 3), Gerrard 5, Lampard 4, Barry 5, Defoe 4 (Dk.72 Heskey 3), Rooney 4
GOLLER: Dk. 20 Klose, Dk.32 Podolski, Dk.67 ve 70 Mueller / Dk.37 Upson
SARI KARTLAR: Friedrich / Johnson
HAKEMLER: Jorge Larrionda 4, Pablo Fandino 4, Mauricio Espinosa 4
STAT: Free State Maçın Analizi
Kırılma noktası: Frank Lampard direğe takıldı
İlk yarıyı 2-1 geride kapatan ve bir golü de verilmeyen İngiltere, ikinci yarıya daha iyi başlayan taraftı. 52. dakikada kazanılan serbest vuruşta, Lampard harika bir şut çıkardı; top üst direkten geri geldi. İngiliz forvetler dönen topu değerlendiremeyince araya giren Almanya savunması topu uzaklaştırmayı başardı.
Maçın adamı: Müller'den İngilizlere fark
İngiltere, skor tabelasında geriye düşmenin vermiş olduğu hırsla risk alıp rakip kaleye yüklenmeye başlayınca Alman forvetlere gün doğdu. Özellikle Müller, Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in de yardımı sayesinde peş peşe goller bularak rakibinin gardını düşürdü ve Almanya'yı hem farka hem de çeyrek finale taşıdı.
Hakemin notu: Hakem topu çizgi dışında gördü
İngiltere farkı bire indirdikten iki dakika sonra beraberlik şansını yakaladı ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda engeline takıldı. 38'de Lampard'ın ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruş önce üst direğe çarptı, ardından kale içine düşüp dışarı çıktı. Hakem Larrionda yardımcılarıyla birlikte pozisyonu iyi süzemedi.
Hayal kırıklığı: Rooney futbolu bırakmış!
İngiltere'nin Dünya Kupası'ndaki en büyük umutlarından biri olan Rooney, futbola küskünlüğünü dün Almanya karşısında da gösterdi. Arkadaşlarının kendisine attığı toplarla buluşmakta güçlük çeken ve sahada adeta gezinen yıldız futbolcu, eline geçen fırsatları da değerlendiremeyince takımı tarihî bir hezimete uğradı.
Maçın notu: 7
Bugüne kadar büyük turnuvalarda ikiden farklı sonuçla mağlup olmayan İngiltere dün ağır bir yenilgiye uğradı. Almanya'nın akıllı futbolu karşısında anlamsız ataklarla saldırmayı tercih eten İngilizler, rakibine farklı galip gelme şansı verdi. Bu zamana kadar Almanya, İngiltere'yi 3-1'lik skorla yenmeyi başarmıştı.

Zaman