Otoyolların Hayalet Uçağı

Bir otomobilde en çok aradığınız özellikler nedir? Hız, güç, tasarım? O zaman bu özel konsept araç hayallerinizi süsleyecek. İşte hayalet uçaklardan esinlenen otomobil...

Otoyolların Hayalet Uçağı
 
80 ' li yılların ü ; nlü ; spor otomobil firmalarından Lotus eski pırıltılı gü ; nlerine ulaşmak iç ; in yeni yollar arıyor . Malezya kö ; kenli Proton firması tarafından satın alınan Lotus , sektö ; rdeki prestijli otomobillerin arasına tekrar ulaşmak iç ; in yeni stratejiler belirlemeye başladı .

Firma bu uğurda ilk ö ; nce Ferrari , Porsche ve Aston Martin ' in eski ç ; alışanlarını işe alıp ö ; zel bir Lotus ekibi oluşturdu . Bu ekibin ç ; alışmalarının ilk meyveleri ise dü ; n ortaya ç ; ıktı . İşte Lotus Exige Scura adlı ilginç ; araç ; .

Lotus ' un ö ; zel ekibi bu otomobilin tasarımı iç ; in hayelet uç ; aklardan esinlenmiş . Otomobilin isimlerinden biri olan Exige Japonca Stealth ( gizlenmiş ) demek . Scura ise İtalyanca siyah anlamına geliyor . Araç ; 0 ' da 60 KM hıza 4 . 1 saniyede ulaşıyor . Araç ; tan sadece 35 tane ü ; retilecek . Bu ilginç ; aracın satış fiyatı ise 75 bin dolar .

shiftdelet e