'Options'la yılsonuna kadar bin adet Kuga satmayı hedefliyor

Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Ford Otosan, Kuga marka otomobillerini yeni ödeme sistemi Ford Options'la Türkiye'de satışa sundu. Yüzde

  Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Ford Otosan , Kuga marka otomobillerini yeni ödeme sistemi Ford Options ' la Türkiye ' de satışa sundu . Yüzde 30 peşinat ve standart ödemede ayda bin 700 lira yerine bin 138 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle 24 ve 36 aylık vadeler yapılabilmesine imkan tanıyan Ford Options ' la yılsonuna kadar bin adet Ford Kuga ' nın müşteriyle buluşması öngörülüyor .

Powershift otomatik vites sistemine ve 2 . 0 L güçlü dizel motora sahip otomobili Dalaman ' da yapılan basın toplantısıyla tanıtan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay , otomatik vitesin 4x4 segmentinde Kuga için önemli bir talep olduğunu vurguladı . Ford Kuga ' nın düşük yakıt tüketimine sahip powershift teknolojisiyle daha konforlu bir hale geldiğinin de altını çizdi .

Otay , Avrupa ' nın 9 ülkesinde yaklaşık 2 milyona yakın kişiyi Ford sahibi yapan Ford Options ' ı Türkiye ' de Kuga ile uygulamaya başladıklarını dile getirdi . Ford Otosan Genel Müdürü , " Bu otomobiller uygun fiyatlar ve Ford Options sayesinde cazip koşullarla müşteriye ulaşacak . Bu yeni ödeme sistemiyle Kuga ' ya sahip olmak artık çok kolay olacak . " dedi .

SUV ( Sport-Utility Vehicle ) pazarının Türkiye ' de yüzde 8 ' lere ulaştığını kaydeden Nuri Otay , bu pazarın yıl sonuna kadar 20-25 bin adetlere ulaşacağını tahmin ettiklerini açıkladı . Bu çerçevede yılın ikinci altı ayında bin adet Kuga satmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi .

Ford Otosan AŞ Pazarlama , Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise Ford Kuga marka araçları iki yeni donanım seviyesi ve Ford Options avantajlarıyla pazara sunduklarını belirtti . Özüner , otomobille ilgili şu bilgileri verdi :

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

" 2008 yılının Şubat ayından bu yana 47 binden fazla müşteriyi araç sahibi yapan Ford Finans , şimdi de yepyeni bir ödeme sistemi olan Ford Options ' la herkese Kuga ' ya sahip olma ayrıcalığı sunuyor . Ford Options geleneksel finansman yöntemlerinden farklı olarak tüketiciye ödemelerinde daha fazla esneklik sağlıyor . Yüzde 30 peşinat ve standart ödemede ayda bin 700 lira yerine bin 138 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle 24 ve 36 aylık vadeler yapılabiliyor . Ford Kuga ' da uygulanacak bu yeni ödeme planıyla kullanılan kredi tutarının belli bir kısmı vade sonuna ertelenerek aylık ödemeler yüzde 30-40 ' a varan oranlarda düşürülüyor . "

Ford Options ile kullanıcı vade sonunda kalan borcunu ödeyerek kredisini kapatabileceği gibi aracını yetkili satıcıda takas edip borcunu devredebilecek . Takas yolunu tercih eden kullanıcılar , elde ettikleri gelirle kredi borçlarını kapatıp , yeni araçları için kullanacakları kredinin ön ödemesini yapabilecek . Ford Options Kuga ' yı takiben C-Max ve Mondeo ' da devreye alınacak olup , zaman içinde diğer ürünler için de bir finansal çözüm haline getirilecek . Kuga 4x4 , 72 bin 900 TL ' den başlayan fiyatlarla iki yeni donanım seviyesi ve bir opsiyon paketiyle müşterilerine sunuluyor .

POWERSHİFT OTOMATİK VİTES SİSTEMİ

Kuga , klasik otomatik şanzımanlara oranla daha yumuşak vites geçişleri ile maksimum sürüş keyfi yaşatıyor . Benzer çift kavramalı otomatik vites sistemlerine göre daha fazla verim ve yakıt ekonomisi sağlayan powershift , yeni Euro5 140 PS ' lik 2 . 0 litre dizel motorla birleştiğinde sürücüsüne geçişleri değil gücü hissettiriyor .

100 kilometrede ortalama 6 . 8 litre ile pazardaki diğer 2 . 0 litre dizel modellerle karşılaştırıldığında sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip olan Ford Kuga powershift 2 . 0 litre 72 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunuluyor . Ford ' un Getrag ile birlikte geliştirdiği çift kavrama sistemine sahip 6 ileri powershift şanzımanda iki adet dişli grubu bağımsız birer kavramayla birbirine paralel çalışıyor . İlk grup dişlide 1 , 3 ve 5 ' nci vitesler yer alırken , ikinci grup dişlide 2 , 4 ve 6 ' ncı vitesler yer alıyor . Şanzıman D konumuna getirildiğinde kavrama sistemlerinden biri ilk vitesi seçerken , diğeri ikinci vitesi geçiş için önceden hazırlıyor . Böylece klasik otomatik şanzımanlara göre çok daha yumuşak vites geçişleri ile maksimum sürüş keyfi yaşanıyor .