Nihat: 'Forma aslanın midesinde'

Beşiktaş'ın deneyimli forveti Nihat Kahveci, forma için büyük bir rekabet yaşandığını, bunun takım için çok iyi olacağını söyledi.

  Beşiktaş ' ın deneyimli forveti Nihat Kahveci , forma için büyük bir rekabet yaşandığını , bunun takım için çok iyi olacağını söyledi . Beşiktaş’ın Avusturya’nın St . Johann kasabasında yaptığı hazırlık kampının ikinci gününde Nihat Kahveci basın mensuplarının karşısına çıktı .

Nihat , yeni teknik direktör Bernd Schuster’in kendisini kanıtlamış bir isim olduğunu belirterek , " istekli , arzulu bir antrenör . Şimdilik bizi tanımaya çalışıyor . Bence Schuster’in Türkiye’ye gelmesi büyük bir olaydır . Burada iyi işler yapacağına inanıyorum " dedi .

Geçtiğimiz sezon istediği şeyleri sahaya yansıtamadığını ifade eden Nihat , “iyi oynadım dersem kendime yalan söylemiş olurum . Sezonun ikinci yarısında daha iyi olmaya başladım . İyisi ile kötüsü ile bir sene geçti " dedi .

Ricardo Querasma’nın kaliteli bir futbolcu olduğunun altını çizen Nihat , “zaten kısa sürede kalitesini belli etti . Ondan neler beklendiğini biliyor . Farklı bir ülkeyle geldi . Burada işinin zor olacağını farkında . Özellikle ben yurt dışında oynamış bir oyuncu olarak yabancıların Türkiye’ye bakışını çok iyi biliyorum . Buraya adapte olduktan sonra her şey çok daha iyi olacaktır " diye konuştu .

Quaresma ' nın önemli bir transfer olduğunu vurgulayan Nihat , " Cristiano Ronaldo’dan sonra özellikle Portekiz’de en çok konuşulan oyuncudur . Çok iyi takımlarda oynadı . Eğer kariyerini farklı çizseydi daha iyi bir futbolcu da olabilirdi . Türkiye’ye böyle kaliteli bir oyuncu getirmek çok önemli " şeklinde konuştu .

" Rekabet takım için iyi olacak "

Takımdaki her futbolcunun formayı kapabilmek için çok çalışması gerektiğini kaydeden Nihat Kahveci , “kadromuz çok iyi ve çok geniş . Bence forma artık aslanın ağzında değil , midesinde . Rekabet çok fazla ve bu rekabet takım için çok iyi olacak " dedi .

Geçen sene çoğu zaman sağ çizgiye yakın oynadığını kaydeden deneyimli futbolcu , “İspanya’da sürekli en uçta ve daha çok serbest olarak oynuyordum . Hocamızın beni nasıl değerlendirmek istediğini bilmiyorum . İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili kararını verecek " dedi .

Nihat , son olarak Alman milli takımına oynayan Mesut Özil ile ilgili bir soruya , Nihat Kahveci , “şu anda Dünya Kupası’ndan öne çıkan en iyi beş oyuncudan biri . Neden Türk milli takımında oynamadı konuşmalarına dahil olmak istemiyorum . İyi bir oyuncu ve umarım çok daha başarılı olur " cevabını verdi .

CNN Türk