Koza Aş Hakkındaki İddialar

Koza AŞ

  Koza AŞ . Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Genel Müdürü Fevzi Acevit ile Koza AŞ . Yönetim Kurulu eski Üyesi , Sanat Konseyi Başkanı Dr . Haluk Uygur , Koza AŞ ' nin geçtiğimiz günlerde , Sanayi Bakanlığı Müfettişleri , İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı Denetmenleri tarafından incelendiğini , dönemleriyle ilgili tüm denetimlerden aklanarak çıktıklarını bildirdi .
Acevit ve Uygur yaptıkları açıklamada , 10 yılı aşkın süre yönetim kurulunda görev yaptıkları Koza AŞ hakkında bir süredir asılsız iddialar seslendirilerek bilgi kirliliği yaratıldığını , bu nedenle dönemleriyle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı görev saydıklarını ifade etti .
Kent konseyi , şehir tiyatrosu , kütüphane ve müzeler kurulduğu , festivaller yapıldığı , Altın Koza Yayınları çıkarıldığı , kültürel sanatsal etkinlikler düzenlendiği belirtilen açıklamada , 1991 yılında , " Adana ' nın kültürel sanatsal ve turistik kapasitelerini geliştirmek , 18 yıldır yapılamayan Altın Koza Film Festivali ' nin canlandırılıp yapılmasında işlevsel olmak . . . " amacı ile kurulan Koza AŞ ' nin , 34 ortaklı bir Anonim Şirket ve büyük ortağının Adana Büyükşehir Belediyesi olduğu hatırlatıldı .
Açıklamada , Koza AŞ ' nin kuruluşundan bugüne şu hizmetlere imza atıldığı belirtildi :
" 11 kez Altın Koza Festivali , 11 defa 13 Kare Sanat Festivali , 3 defa Engelli Gençlik Festivali 3 Çukurova Sanat Günleri düzenlendi ve sosyal sanatsal kültürel ve eğitsel bir çok etkinliğe imza atılıp , Şehir Tiyatrosu ' nu faaliyette tutuldu .
Adana Kent Konseyi kuruldu , ortak aklın oluşmasına , değer üretme anlayışı ve uzlaşma kültürünün gelişmesine katkılar sağlandı .
Aynı dönem sırasında ; halen Büyükşehir Belediyesi adına işletmede tutulan Adana Kültür Merkezi , Kent Kütüphanesi , Fotoğraf ve Sinema Müzesi , Kız Lisesi Müzesi ve Gazete Arşivi kurularak , " Kent Belleği " oluşturulması yolunda önemli mesafe kazanılması sağlandı .
Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Yayınları ' nı yaşama geçirip , çıkardığı 55 yayınla , Adana değerleri ve bilgilerinin belgelenmesi sağlandı .
Koza AŞ bu iş ve hizmetleri Adana Büyükşehir Belediyesi adına , yüklenicisi olduğu ihaleli işler kapsamında gerçekleştirdi . "
Acevit ve Uygur , kendi istekleriyle yönetimden ayrıldıklarını , vergi rekortmeni olmuş , 5 milyona varan bütçe imkanına sahip durumda bir şirket teslim ettiklerini belirterek , " 4 Şubat 2010 tarihinde yapılan Koza AŞ Olağan Genel Kurulu sırasında , 5 yönetim kurulu üyesi , kendi isteğimizle , yeni yönetimde görev almamayı seçtik " dedi .
Koza AŞ ' nin geçtiğimiz günlerde , Sanayi Bakanlığı Müfettişleri , İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı Denetmenleri tarafından incelendiği , dönemleriyle ilgili tüm denetimlerden aklanarak çıktıklarını belirten Acevit ve Uygur , " Yönetim Kurulu ' nda görev yaptığımız dönemlerin tüm hesapları her yıl , Şirket Olağan Genel Kurulları ' nda oy birliği ile ibra edilerek aklandı " diye konuştu .