KKTC'deki seçim sonuçlarına itiraz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Derviş Eroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla boşalan bir milletvekilliği için dün Gazimağusa'da yapılan ve Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay'ın 8 oy farkla kazandığı seçim sonucuna itiraz etti.

  Toplumcu Demokrasi Partisi ( TDP ) , Derviş Eroğlu ' nun cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla boşalan bir milletvekilliği için dün Gazimağusa ' da yapılan ve Eroğlu ' nun kızı Resmiye Canaltay ' ın 8 oy farkla kazandığı seçim sonucuna itiraz etti . TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı , Gazimağusa Milletvekilliği ara seçimini iki oy farkla TDP adayı Hüseyin Angolemli ' nin kazandığını öne sürdü .

Çakıcı , Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu ile bir görüşme yaptıklarını , elde ettikleri bilgi neticesinde Hüseyin Angolemli ' nin seçimi kazandığını savundu . UBP adayı Resmiye Canaltay ' ın dün akşam seçimi sekiz oyla kazandığının açıklandığını anımsatan Çakıcı , " Ancak yapılan kontroller sonucunda hesaplama hatası ortaya çıktı " dedi .

Çakıcı , Gazimağusa İlçe Seçim Kurulunun Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına gönderdiği yazıda , seçimleri TDP adayı Hüseyin Angolemli ' nin iki oy farkla kazandığını bildirdiğini belirtti .

Ulusal Birlik Partisi ( UBP ) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük de Gazimağusa Milletvekilliği ara seçimiyle ilgili olarak TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ' nın açıklamalarının ardından , " milletvekilliği seçim sonuçlarının şaibe altına girdiğini " belirterek , sandıkların tümünün yeniden açılıp oyların sayılmasını talep ettiklerini bildirdi .

Başbakan İrsen Küçük , 1976 yılından beri seçimlere girdiğini , ilk kez bu kadar ilginç bir sonuçla karşılaştığını söyledi .

Küçük , dün akşam geç saatlerde İlçe Seçim Kurulunun , UBP adayı Resmiye Canaltay ' ın seçimi sekiz oy farkla kazandığını açıkladığını , TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ' nın ise İlçe Seçim Kurulu ' nu itham eden açıklamalarda bulunduğunu kaydetti .

YSK ' dan ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı .

KKTC ' de dün yerel seçimler ve milletvekilliği ara seçimi yapıldı . Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimini , Belediye Başkanı ve Ulusal Birlik Partisi ( UBP ) adayı Cemal Bulutoğluları , Gazimağusa ' da , Derviş Eroğlu ' nun cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle boşalan bir milletvekilliği için yapılan seçimi de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ' nun kızı olan UBP adayı Resmiye Canaltay kazanmıştı .


CNN Türk