Keban'da yeni yatırım

Elazığ'da yılda 10 bin ton alabalık üretilen Keban ilçesinde 7 bin ton kapasiteli alabalık işleme ve paketleme fabrikası kuruluyor. Keban Alabalık A.Ş yönetim kurulu baş...



Elazığ'da yılda 10 bin ton alabalık üretilen Keban ilçesinde 7 bin ton kapasiteli alabalık işleme ve paketleme fabrikası kuruluyor.

Keban Alabalık A.Ş yönetim kurulu başkanı Ayhan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır yaptıkları alabalık üretiminde Keban, Karakaya ve Adıyaman Çelikhan Çat Baraj göllerinde alabalık ürettiklerini, yıllık 6 bin ton alabalık üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.
Üretilen alabalığı taze olarak tüketime sunduklarını, ayrıca 40 milyon yavru alabalık kapasitesine sahip iken bunun yarısını da diğer alabalık üreticilerine sattıklarını anlatan Şimşek, ''Bölgemizde üretilen balıkların ileride oluşabilecek pazar sıkıntısının olmaması, işlenmiş ürünlerde kar marjının daha fazla olması, ihracata yönelmek ve ilçede yeni istihdam sahası oluşturmak amacıyla alabalık işleme ve paketleme tesisi kurmaya karar verdik. Çalışmalara başladık. Halen devam eden 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip fabrika, tek vardiyada 7 bin ton, çift vardiyada 12 bin ton alabalık işlenip paketleme kapasitesine sahip olacak'' dedi.
İki ay içinde bitmesini öngördükleri fabrikanın 8 milyon liraya mal olacağını anlatan Şimşek, ''Tesisimiz dünya standartlarında olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu tür bir fabrika bulunmuyor. Füme, fileto, taze temizlenmiş balık ürünleri işlenecek olan fabrikada özellikle bayan 150 kişi istihdam edilecek'' diye konuştu.
Şimşek, üretilen tüm ürünlerin ihracata yönelik olacağını, öncelikle AB ve Ortadoğu ülkelerini pazar olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Zaman