Kadirli'de KPSS başvurusu çileye dönüştü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru merkezindeki kuyruklar vatandaşı çileden çıkardı.

Ortaöğretim-önlisans

  Osmaniye ' nin Kadirli ilçesinde Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) başvuru merkezindeki kuyruklar vatandaşı çileden çıkardı .

Ortaöğretim-önlisans düzeyi başvuru işlemleri için sabah erken saatlerde Kadirli Meslek Yüksekokulu ' na gelen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu . ÖSYM bürosunda tek memur olduğunu belirten adaylardan Burak Erkayıran , başvuru için sabah 07 . 40 ' da geldiğini ve saat 12 . 00 itibariyle hala işlem yaptıramadığını söyledi . Erkayıran , " Sabah erkenden geldim , bana 270 . sırayı verdiler . Ne zaman sıra gelir diye sorduğumda akşam dediler . 100 bin nüfuslu bir ilçede binlerce sınava girecek aday var . Bu kadar insana bir memur görevlendirilir mi? " diyerek tepkisini dile getirdi .

Başvuru için sabah 06 . 30 ' da ÖSYM bürosuna geldiğini söyleyen Yasin Parlar ise " Erkenden gelmeme rağmen 148 . sırayı verdiler . Bazı adaylar sabah namazında gelmiş . Havalar sıcak , insanları burada saatlerce bekletmek doğru değil . Yetkililerden bu problemi çözmelerini bekliyorum . " diye konuştu .

31 Mayıs tarihinde başlayan KPSS başvuru işlemleri , 2 Temmuz tarihinde sona erecek . Sınav ise 26 Eylülde yapılacak .