Horlamadan kurtulma yolları

Uzmanlar, horlamayı durdurmak için başınızı yukarı kaldırmak amacıyla yatağınızın baş kısmının altına bloklar yerleştirmenizi öneriyor.

Horlamadan kurtulma yolları
 
Horlama boğazınızdaki ya da burnunuzdaki fazla dokudan veya dilinizin konumundan kaynaklanırken sayıklama ise tü ; kü ; rü ; k bezlerinden gelen aşırı akış nedeniyle ortaya ç ; ıkabiliyor . Bu noktada konservatif tedaviler yardımcı olabilir ya da bu problemlere ç ; are olabilir . Eğer bunlar işe yaramazsa , ameliyat bir başka seç ; enektir .

Uzmanlar , horlamayı durdurmak iç ; in başınızı yukarı kaldırmak amacıyla yatağınızın baş kısmının altına bloklar yerleştirmenizi ö ; neriyor . Yan tarafınıza yatmak da yardımcı olabilir . Uykunuzda sırt ü ; stü ; dö ; nü ; yorsanız , tişö ; rtü ; nü ; zü ; n sırt kısmına sizi rahatsız edebilecek sert bir nesne dikin . Bö ; ylece sırtü ; stü ; dö ; nü ; nce rahatsız olursunuz ve horlamadan uyursunuz .

Daha ciddi sorun olan uyku apneniz varsa , CPAP cihazı ( dü ; şü ; k direnç ; li bir hortum ve hortumun ucundaki maske aracılığıyla hastanın ü ; st solunum yollarına sü ; rekli basınç ; lı hava verir ) kullanın . Horlama uyku apnesinde yaygın olduğunu sö ; yleyen uzmanlar , maske kullanımı sayesinde hastanın yeterli oksijen aldığını ve ağızdan nefes alma ihtiyacını bertaraf ettiğini belirtiyorlar .

Bunların yanında horlamayı ö ; nlemek iç ; in dişhekimliği cihazı olan ağız koruyucu kullanabilirsiniz . Bu aparat , havayolunuzu aç ; ık tutmak iç ; in ç ; enenizi ve dilinizi ayarlıyor .

Sayıklamayı nasıl durdurabilirsiniz?

Bir uyku problemi olan sayıklamanın tedavisi iç ; in doktora gitmelisiniz . Ç ; ü ; nkü ; sayıklamayı ö ; nlemeniz iç ; in doktorun vereceği , tü ; kü ; rü ; k ü ; retimini kontrol altına alan otonomik sistemin parç ; ası olan parasempatik sistemi engelleyen ilaç ; lar kullanmanız gerekiyor . Ya da anestezi altında etkinliği 8 ay sü ; ren parotid bezinin iç ; ine botulinum A toksini enjekte ettirebilirsiniz .

Bu şekilde ilaç ; almak istemiyorsanız , biyo-feedback ( Vü ; cut ısısı , cilt direnci , solunum sayısı , kas gerginliğini ve kalp atım sayısını ö ; zel elektrodlar ile ö ; lç ; erek kişinin bedensel duyumları ve dü ; şü ; nceleri arasındaki ilişkiyi gö ; rselleştiren bir dü ; şü ; nce teknolojisi cihazı ) ve hipnozu deneyebilirsiniz . Konuşma terapisi de sayıklayan ç ; ocukların tedavisine etkili olabilir .

habertü ; rk