Gemiye Kumarhane Baskını Çeşme

İzmir Çeşme'de Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, Yunan adalarına yolcu taşıyan bir gemiye yaptığı baskında, 20 adet rulet masasıyla çeşitli kumar makineleri ele geçirdi.

  İzmir Çeşme ' de Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri , Yunan adalarına yolcu taşıyan bir gemiye yaptığı baskında , 20 adet rulet masasıyla çeşitli kumar makineleri ele geçirdi .
Alınan bilgiye göre , İzmir Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleriyle Çeşme Gümrük Muhafaza ekipleri , Yunan adalarına yolcu taşıyan bir gemide kumar oynatıldığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine , takip başlattı . Ekipler , 600 yolcu kapasiteli ' Ankara ' isimli Türk gemisinde kumar makineleri bulunduğu bilgisini teyit edince , Yunan adalarından turdan dönen gemiye Çeşme Limanı ' na yanaşınca baskın düzenledi .
Gemideki aramada , kumarhaneye dönüştürülen bir salonda , rulet masalarıyla , poker , black jack gibi 20 kumar makinesi ele geçirildi .
Operasyonda , gemi işletme müdürü T . A . ve gemi kaptanı I . K . gözaltına alındı .
T . A ' nın ifadesinde , yıllardır kumar işinde olduğunu , gemideki kumar makinelerinin mobilyalarını kendisinin tasarlayarak marangoza yaptırdığını , makineleriyse Yunanistan ' dan temin ettiğini söylediği ileri sürüldü .
Türk Ceza Kanunu ' na göre , Türkiye bandıralı gemilerde kumar makinesini bulundurmanın ve kumar oynatmanın yasak olduğu bildirilirken , geminin işletme müdürü T . A . ile kaptanı I . K . ' Gümrük Kanunu ' na muhalefet ' suçlamasıyla Çeşme Adliyesi ' ne sevk edildi .
T . A . ve I . K , savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı .
İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün , gümrüklerde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek , vatandaşların şüphelendikleri ya da şahit oldukları konuları ' Alo 136 Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık Hattı ' na bildirmelerini istedi .
28 . 06 . 2010 11 : 29 : 59