Gemiye Kumarhane Baskını

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Yunan adalarına vizesiz yolcu taşıyan bir gemiye düzenlenen operasyonda, 20 adet rulet, poker, blackjack kumar makineleri ele geçirildi.

  Edinilen bilgiye göre , İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ' ne bağlı Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleri ile Çeşme Gümrük Muhafaza ekipleri , Yunan adalarına vizesiz yolcu taşıyan gemide kumar oynatıldığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine takip başlattı . Ekipler , 600 yolcu kapasiteli ' ' Ankara ' ' isimli Türk gemisinde kumar makineleri bulunduğu bilgisini teyit edince , Yunan adalarından turdan dönen gemiye Çeşme Limanı ' na yanaşınca baskın düzenledi .
Gemide yapılan aramada , kumarhaneye dönüştürülen bir salonda , rulet , poker , blackjack gibi 20 kumar makinesi ele geçirilirken , gemi işletme müdürü T . A . ve gemi kaptanı I . K . gözaltına alındı . T . A . ' nın ifadesinde , yıllardır kumar işinde olduğunu , gemideki kumar makinelerinin mobilyalarını kendinin tasarlayarak marangoza yaptırdığını , makineleri ise Yunanistan ' dan temin ettiğini söylediği öğrenildi .
Türk Ceza Kanunu ' nun 1072 sayılı Kanunu ' na göre , Türkiye bandıralı gemilerde kumar makinesini bulundurmanın ve kumar oynatmanın yasak olduğu bildirilirken , geminin işletme müdürü T . A . ile kaptanı I . K . ' ' Gümrük Kanunu ' na muhalefet ' ' suçlamasıyla Çeşme Adliyesi ' ne sevk edildikten sonra savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı .
İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün , gümrüklerde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek , vatandaşların şüphelendikleri ya da şahit oldukları konuları ' ' Alo 136 Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık Hattı ' ' na bildirmelerini istedi .