Gemiler Amasya'ya Demirleyecek

Amasya, binlerce turisti taşıyan kruvaziyer gemi turlarının yeni gözdesi olma yolunda ciddi bir adım attı.

Gemiler Amasya'ya Demirleyecek
  Kruvaziyer gemi turlarının Türkiye ' deki duayen ismi Karavan Turizm firmasının sahibi Alex Baltazzi , TURSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ve Turizmci Hüseyin Doğan Kürkçü , Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya ' nın davetlisi olarak geldikleri Amasya ' da incelemelerde bulundular .
Amasya ' nın beklediğinden daha güzel bir şehir olduğunu belirten Alex Baltazzi , " Amasya ' da tarih korunmuş . Tabiat ise tarihle iç içe . Kültür turizmi için aranan nitelikler fazlasıyla var . Üstelik şehrin son yıllarda turizmde aldığı mesafede bizleri etkiledi " diye konuştu .
Yurt dışında binlerce turisti taşıyan kruvaziyer gemi turlarının Türkiye ' de belirli limanlara günübirlik demirlediğini ve yaklaşık 10 saat boyunca turistlerin karada kaldıklarını belirten Alex Baltazzi , " Biz konuklarımıza gösterebileceğimiz yeni liman ve yöreler arıyoruz . Bu çerçevede Samsun limanı ve Samsun ' a karayoluyla yaklaşık 1 , 5 saat uzaklıktaki tarihi kent Amasya bizim için yeni bir uğrak yeri olacak " şeklinde konuştu .
Samsun ' a gelecek gemilerin Samsun , Amasya , Çorum , Tokat bölgesinde ağırlanabileceklerini belirten Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya , " Bu çerçevede dört ili kapsayacak bir turizm destinasyonu oluşturma çabasındayız . Gemilerde Samsun limanına gelecek turistler , otobüslerle bu şehirlere taşınabilir ve bölgemiz turizmde daha etkin bir konuma erişebilir " diye konuştu .