Fenerbahçe Sahaya İndi İstanbul

Fenerbahçe, 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına başladı.

  Fenerbahçe , 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına başladı .
2009-2010 sezonunun tamamlanmasının ardından 1 , 5 aylık bir tatil yapan sarı-lacivertliler , Samandıra ' daki Can Bartu Tesisleri ' nde yeni sezon için ilk çalışmasına çıktı .
Christoph Daum ile yollar ayrıldıktan sonra teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman , ilk antrenmanında takımın başında yer aldı .
Futbolcularıyla antrenman öncesi bir toplantı yapan teknik direktör Aykut Kocaman , ' Geçen sezon kötü bir final yaptık ama hayat devam ediyor . Mücadele ettiğimiz her kulvarda son derece iyi götürdük ancak sonunu getiremedik . Yeni bir sezona başlıyoruz , herkese sakatlıktan uzak başarılı iyi bir sezon diliyorum . Daha sert ve temaslı antrenmanlar yapacağız . Takım disiplini , meslek ve iş disiplinini ön planda tutacağız . Size bilgim ve gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalışacağım . Aynı desteği sizlerden de bekliyorum . Herkesten beklediğim futbol mesleğine ve arkadaşlığa saygı göstermesi . Bu düşüncedeki herkese sonuna kadar kapım açık ' şeklinde ifadeler kullandı .
Kocaman ' ın toplantıda futbolculardan , her antrenmandan bir saat önce tesislerde olmalarını istediği bildirildi .
Aykut Kocaman , antrenman başladıktan sonra basın mensuplarının yanına gelerek , ' Benim için de hayırlı olsun , sizin için de hayırlı olsun ' dedi .

-TOPLA ÇALIŞTILAR-

Sarı-lacivertli ekibin ilk çalışmasında , ülke milli takımlarında bulunan Lugano ile yeni transfer Miroslav Stoch yer almazken Güiza da çalışmaya katılmadı . Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz koşu yapıp tesislere girerken Andre Santos ile Özer de tesislerde çalıştı .
Teknik direktör Kocaman , yaklaşık iki saat süren ilk çalışmada futbolcularına koşunun ardından topla çalışmalar yaptırdı . Sarı-lacivertliler , pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç oynadı .

-TEKNİK KADRO-

Teknik direktörlüğünü Aykut Kocaman ' ın yapacağı Fenerbahçe ' de , Kocaman ' ın yardımcıları şu isimler oldu :
' Yardımcı Antrenör : İsmail Kartal
Yardımcı Antrenör : Fahrudin Ömeroviç
Antrenör : Turgay Altay
Kondüsyoner : Doç . Dr . Alper Aşçı
Maç Analisti : Arda Keskin
Kaleci Antrenörü : Murat Öztürk
Bireysel Futbolcu Antrenörü : Dolu Arslan . '
Sarı-lacivertli ekibin doktorluğunu geçen yıl olduğu gibi yine Ertuğrul Karanlık yapacak .

-GÜİZA ' YA CEZA-

Sarı-lacivertli ekipte , disiplin uygulamaları çerçevesinde ilk ceza İspanyol forvet Güiza ' ya gelecek .
Sezon açılış tarihi ve saati defalarca menajerine ve kendisine bildirilmesine rağmen İspanyol oyuncu bu akşamki toplanmada yer almadı .
Bileti dahi gönderilen Güiza ' nın bu akşam İstanbul ' a geleceği bildirilirken bu davranışından dolayı kendisine ceza verilebileceği kaydedildi .

-KAZIM KAZIM SAMANDIRA ' DA-

Fenerbahçe ' de sezonun ilk yarısında kadro dışı bırakıldıktan sonra Fransa ' nın Toulouse takımında kiralık olarak forma giyen Kazım Kazım da sarı-lacivertli ekibin yeni sezon hazırlıklarına katıldı .
Geçen sezon yaşanan bazı olaylardan sonra sarı-lacivertli ekipten bir süreliğine uzaklaştırılarak kiralanan Kazım ' ın moralinin iyi olduğu ifade edildi .
Bu arada Cristoph Daum döneminde özellikle sezonun son bölümünde forma şansı bulamadığı için takımdan ayrılacağı yönünde haberlerle gündeme gelen , yönetimin sözleşmesini tek taraflı uzatması bir ara sorun olan Semih de takımla çalışmalara başladı .
28 . 06 . 2010 21 : 06 : 37