Engellilerden İgm Başkanı Değirmenci'ye Ödül

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'ye, 2 bin 500 engelli çocuğun ağız ve diş tedavilerinin yapılmasına destek olunmasından ötürü plaket verildi.

Engellilerden İgm Başkanı Değirmenci'ye Ödül
  Özel Balçiçekleri Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen törende Meclis Bakanı Serdar Değirmenci ' in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan , Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Ertuğrul Sabah ve İzmir Valilik Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Rıza Mutkilioğlu ' da yaptıkları çalışmalardan ötürü ödüle layık görüldü .
Özel Balçiçekleri Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ' nin geleneksel hale getirdiği tören ' de konuşan Merkezin Müdürü Halide Kara ; Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran kişi ve kurumlara 4 yıldır ödül verdiklerini ve bu ödülleri üç ayrı dalda düzenlendiklerini belirtti . Kara , " Engellilerin önlerinden engeller kaldırıldığı takdirde başarmanın mümkün olduğunu görüyoruz . Özel eğitim bizim çocuklarımız için çok önemli . Sadece özel eğitim verilmesi yetmiyor . Yaşam alanlarının fiziksel özellikleri de önemli bir yer tutuyor " dedi . Toplumda var olan bireyler yetiştirmek istediklerinin altını çizen Özel Balçiçekleri Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halide Kara , bu anlamda kendilerine destek veren kişi ve kurumlara da teşekkür ederek , bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül töreninde Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalarından dolayı Konak Belediye Başkanı Dr . Hakan Tartan ' a , bilim dalında gezici araçlarla köyler dahil olmak üzere 2500 engelli çocuğun ağız ve diş tedavilerini sağlayan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Ertuğrul Sabah ' a ve bu projeyi destekleyen İl Genel Meclisi Adına İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ' ye ve sosyal yaşamı kolaylaştırma dalında uzun süredir gönülden sürdürdüğü çalışmalar nedeniyle İzmir Valilik Engelli Koordinasyon Merkezi sorumlusu Rıza Mutkilioğlu ' na ödül verdiklerini de sözlerine ekledi .
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ise yaptığı konuşmada 2009 yılı içinde İZKA ( İzmir Kalkınma Ajansı ) projesi ile İzmir İl Özel İdaresi , Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği ve İzmir Valiliği Engelliler Merkezi ' nin ortaklaşa yürüttükleri proje sayesinde İzmir ve çevresinde yaklaşık 2500 engelli çocuğun ağız ve diş sağlığı taraması yapıldığını belirterek , " Ortaklaşa girilen bu projeye İl Özel İdaresi olarak yaklaşık 91 bin TL ödenek ayırdık . Bu proje ile engelli çocuklarımızın ağız ve diş sağlıklarının kontrol edilebilmesi için mobil klinik bir araç alınmasını sağladık " dedi . Başkan Değirmenci , mobil klinik araçla 16 merkez ve okulun ziyaret edildiğini ve bu ziyaretler sayesinde yaklaşık 2500 çocuğa koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırıldığını hatırlatarak , " Dezavantajlı çocuklar başta olmak üzere , aileleri ve tüm yakınları ile bunların bakıcı ya da eğitmenlerinin motivasyonu artırılıp , dezavantajlı çocukların bakım zorluğuna toplumsal bir katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz . İzmir en büyük meclisi olan İl Genel Meclisi ' nin katkıları engelli bireylerin önünden engellerin kaldırılabilmesi için çalışma ve katkılarımız devam edecektir " diye konuştu . Yapılan konuşmaların ardından Özel Balçiçekleri Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucularından Şenol Aslanoğlu tarafından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Ertuğrul Sabah ' a ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ' ye ödüllerini takdim etti .