Divriği Devlet Hastanesi inşaatı yükseliyor

Sivas'ın Divriği ilçesinde Kale Kilit kurucusu ve onursal başkanı Sadık Özgür tarafından kasım ayında başlanan devlet hastanesi inşaat çalışmaları tüm

  Sivas ' ın Divriği ilçesinde Kale Kilit kurucusu ve onursal başkanı Sadık Özgür tarafından kasım ayında başlanan devlet hastanesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor .

Doğup büyüdüğü toprakları unutmayan , bugüne kadar ilkokul , ortaokul ve lise yaptıran Sadık Özgür , her fırsatta Divriği ' ye yardımlarını eksik etmiyor . 30 milyon liraya mal olacağı belirtilen devlet hastanesi Divriği ' nin yanı sıra çevre ilçe ve beldelerde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek .

50 yatak kapasiteli ve ek 12 dairelik personel lojmanı yapılan hastanede ; acil , kadın doğum , çocuk , genel cerrahi , dâhiliye , diş poliklinikleri yanı sıra monitörlü gözlem odası , laboratuar , biyokimya , mikrobiyoloji , diyet bölümü , hasta müşahade odası , 3 ameliyathane , acil müdahale odası , 2 doğumhane , diyaliz bölümü , ibadethane , çamaşırhane , konferans salonu gibi birçok bölüm bulunacak .