Devletle vatandaş köy yemeğinde buluştu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 7 yıldan beri örnek bir faaliyet yürütülüyor. Kaymakam ve mülki amirler, köyde düzenlenen yemekte vatandaşlarla bir ara

  Diyarbakır ' ın Çermik ilçesinde 7 yıldan beri örnek bir faaliyet yürütülüyor . Kaymakam ve mülki amirler , köyde düzenlenen yemekte vatandaşlarla bir araya geliyor .

Her yıl haziran ayında köyden bir ya da birkaç kişinin ortaklaşa tertiplediği yemeğe , komşu köylerden ve ilçe merkezinden de katılımlar oluyor . Bir taraftan sorunlar ve çözüm yolları tartışılırken , diğer yanda kaynaşma sağlanıyor , dostluklar geliştiriliyor . Bu yemeklerin 7 . ' si Bahçe köyünde düzenlendi . Muhtar Hayri Savcı ile Hasan Usal ' ın birlikte tertip ettiği yemeğe , Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile ilçedeki bütün daire amirleri iştirak etti . Bahçe köyü sakinleri ve misafirlere kuru fasulye , etli pilav ve cacık ikram edildi .

Köylülerle uzun uzun sohbet eden Kaymakam Babahanoğlu , çocuklarla da özel olarak ilgilendi . Muhtar Hayri Savcı , " Köyümüzün suyu boldur . Bu yüzden yeşillikler içerisindeyiz . Hem bize bunları bahşeden Allah ' ımıza şükretmek niyetine hem de ölülerimizin hayrına bu tür yemekleri geleneksel hale getirmek istiyoruz . Bu yemekler , hem köylülerimizle hem de komşu köylerimizle daire amirlerinin bir araya gelerek kaynaşmasına , sevgi bağlarımızın güçlenmesine vesile olmaktadır . ' ' dedi . Yemeğe , yaklaşık 300 kişi iştirak etti .