Çiftçileren Tarımsal Destek Tepkisi

Kayseri'de çiftçiler, Erciyes Havzası'nda ekilmesi önerilen ve desteklenen ürünlere tepki göstererek, "Bu ürünlerin ya pazarı yok, yada para etmiyor" dedi.

Çiftçileren Tarımsal Destek Tepkisi
  Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Emin Yılmaz , Erciyes Havzası ' nın içinde Kayseri , Sivas ve Yozgat il ve ilçelerinin bulunduğunu belirterek , " Hükümet 2010 yılında bu havza içinde yetiştirilmesini önerdiği ve desteklediği ürünleri liste halinde açıkladı " dedi . Yılmaz , arpa , aspir , buğday , çavdar , dane mısır , kanola , kuru fasulye , mercimek , nohut , tritikale , yağlık ayçiçeği ve yulaf gibi ürünlerin Erciyes Havzası ' nda ekilmesinin önerildiğini ifade ederek , " Aspirin pazarı yok , çavdar artık para etmiyor , kanola diye birşey yok , kuru fasulyeyi 4 tane köy ekiyor onlar da yemek için ekiyor . Mercimek artık para etmiyor , nohutu da kimse ekmiyor . Desteklenen ürünlerin çoğu para etmiyor ve bu havza içerisinde ekimi yapılmayan ürünler " diye konuştu .
Erciyes Havzası ' nda daha çok kabak , çerezlik ayçiçeği , pancar ve patates ekildiğini söyleyen Emin Yılmaz , " Biz daha çok bu ürünlerin desteklenmesini istiyoruz " ifadesinde bulundu .