Başpehlivanlık heyecanı sokaklara taştı - GÜNCEL

Edirne'deki 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlık heyecanı sokağa taştı. Başpehlivanlık güreşlerini izlemek üzere kente gelen yüzlerce güreşsever otellerde yer bulamadığı ya da konaklama ücretleri pahalı geldiği için geceyi açık havada geçirdi.

 

Edirne ' deki 649 . Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nin son gününde başpehlivanlık heyecanı sokağa taştı . Başpehlivanlık güreşlerini izlemek üzere kente gelen yüzlerce güreşsever otellerde yer bulamadığı ya da konaklama ücretleri pahalı geldiği için geceyi açık havada geçirdi .
Sarayiçi ' ndeki Er Meydanı ' nda devam eden 649 . Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nin son gününde başpehlivanlık güreşlerinde , Gökhan Arıcı , Ali Gürbüz ve Savaş Yıldırım , Serhat Gökmen , Sermest Bulut , Şaban Yılmaz , Osman Aynur ile geçen yılın baş pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil , çeyrek finalde mücadele edecekler .


Geçen yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil , 88 dakika süren ve ' ' erken final ' ' olarak nitelendirilen müsabakada , rakibi Recep Kara ' ya üçüncü ihtarı aldırarak çeyrek finale yükselmişti .

- ' ' SELİMİYE PALACE ' ' -

Kırkpınar ' ın son gününde bugün yapılacak başpehlivanlık güreşlerini izlemek için Anadolu ' nun farklı kentlerinden Edirne ' ye gelen yüzlerce güreş tutkunu , geceyi Selimiye Cami ' nin avlusunda , Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı ' nda parklarda altlarına battaniye ya da karton kutu sererek geçirdi .

Meteoroloji verilerine göre en düşük hava sıcaklığının 15 derece seyrettiği kentte güneşin ilk ışıklarıyla uyanan güreş tutkunları kahvaltılarını yine bu alanlarda yaptı .

Cami avlularında , Selimiye Meydanı ' nda ve Osmanlı Mezar Taşları Sergileme Alanı ' nda sabahlayanlar , yıllardır güreşleri izlemek için Edirne ' ye geldiklerini belirterek , ' ' Aramızda 40-50 yıldır hiç ara vermeden güreşleri izlemek için kente gelen güreş tutkunları var . Güreş severler arasında Selimiye Cami ' nin çevresi ' Selimiye Palace ' olarak biliniyor . Başpehlivanlık güreşlerini izlemek için Edirne ' ye geldik . Bu heyecan için gerekirse 1 hafta daha cami avlusunda konaklarız ' ' dediler .

-ESNAFTA KIRKPINAR BEREKETİ-

Bu arada , kent merkezinde bulunan esnaf da Kırkpınar yoğunluğundan memnun . Selimiye Cami çevresinde börekçilik yapan Halil Çelik , Kırkpınar güreşleri haftasında işlerinin yoğunlaştığını ifade etti . Çelik , ' ' Hafta boyunca işlerimiz yüzde 50 arttı . Sabahın ilk saatlerinden itibaren , kentimize gelen ve Selimiye Cami çevresinde açık havada uyuyan vatandaşlar , çay ve börek alarak kahvaltılarını yapıyor ' ' dedi .

Konaklama fiyatlarının 50 ile 150 lira arasında değiştiği Edirne ' de , 649 . Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nin yapıldığı dönemlerde konaklama sıkıntısı yaşanıyor .

649 . Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri , bugün yapılacak olan ağalık seçimi ve final müsabakalarının ardından sona erecek .

Star Gazete