'Balyoz Soruşturması Askeri Savcılıkta' Ankara

Z SORUŞTURMASI ASKERİ SAVCILIKTA"

ANKARA (A.

  Z SORUŞTURMASI ASKERİ SAVCILIKTA "

ANKARA ( A . A ) - 28 . 06 . 2010 - Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği , ' Balyoz Darbe Planı ' iddialarına ilişkin soruşturma hakkında , ' Konu ile ilgili soruşturmada 1 ' İnci Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı yetkili kılınmış ve soruşturma halen anılan savcılık tarafından sürdürülmektedir ' açıklamasında bulundu .
Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada , bugün Cumhuriyet gazetesinde ' Bakan Gönül , balyoz iddialarını askeri savcılığın soruşturmasını onaylamadı . Askere izin yok ' başlığı ile yer alan ve ' gerçeği yansıtmadığı ' bildirilen haberle ilgili olarak açıklamaya ihtiyaç duyulduğu ifade edildi . Açıklamada , şunlar kaydedildi :
' 1 ' inci Ordu Komutanlığı Askeri Savcı tarafından yürütülen ' 2003 yılı mart ayında 1 ' nci Ordu Komutanlığında yapılan plan seminerinde basında yer aldığı gibi bir plan hazırlanıp hazırlanmadığı ve bu seminer ile ilgili bilgilerin basına sızdırılması olayı ' ile ilgili olarak , 1 ' inci Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ile Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı arasında çıkan yetki uyuşmazlığı , 353 sayılı kanunun 34 ' üncü maddesi gereğince Milli Savunma Bakanlığı tarafından 22 Nisan 2010 tarihinde çözümlenmiştir . Konu ile ilgili soruşturmada 1 ' inci Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı yetkili kılınmış ve soruşturma halen anılan savcılık tarafından sürdürülmektedir . '
28 . 06 . 2010 19 : 47 : 05