'Balkan Ekspresi' yola çıkıyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) işbirliği ile hazırlanan 'Balkan Ekspresi' özel treni, 2 Temm

  Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ( TRT ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ( TCDD ) işbirliği ile hazırlanan ' Balkan Ekspresi ' özel treni , 2 Temmuz ' da Kapıkule ' den hareket ederek yurtdışı programına başlayacak .

TRT , özel trenle Bulgaristan , Romanya , Sırbistan , Macaristan , Hırvatistan , Bosna Hersek , Kosova , Makedonya ve Yunanistan ' a giderek , bu ülkelerin başkent ve önemli şehirlerinden canlı yayınlar yapacak . Canlı yayınlar , hafta içi her gün 12 . 00-13 . 00 saatleri arasında trenin duruş yaptığı ülkelerde gerçekleşecek .

TRT-TCDD işbirliği ile hareket edecek olan trende TRT personeli , basın mensupları ve trene refakat edecek personel ile birlikte yaklaşık 40 kişilik bir grup seyahat edecek .

' Balkan Ekspresi ' TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ' ın ev sahipliğinde , Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' ın katılacağı törenle , 29 Haziran saat 15 . 00 ' de Ankara Gar ' ından hareket edecek .

Özel tren , 2 Temmuz ' da Kapıkule ' den hareket ederek başlayacağı programını , 19 Ağustos ' ta Uzunköprü ' den yurda girerek tamamlayacak .