Bakan Çubukçu'nun Basın Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanmayla önümüzdeki yıllar içinde Genel Liselerin Anadolu Meslek Liseleri ile Meslek liselerine dönüşeceğini ve okullararası niteliksel farklarla birlikte okul çeşitliliğinin en aza indirileceğini söyledi

  Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , ortaöğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanmayla önümüzdeki yıllar içinde Genel Liselerin Anadolu Meslek Liseleri ile Meslek liselerine dönüşeceğini ve okullararası niteliksel farklarla birlikte okul çeşitliliğinin en aza indirileceğini söyledi .
Bakan Çubukçu , Milli Eğitim Bakanlığında Ortaöğretime Geçiş Sistemi ve Seviye Belirleme Sınavı ' na ilişkin açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı . 6 ve 7 . sınıflarda SBS ' nin kaldırılmasının OKS ' ye bir dönüş olup olmayacağı şeklindeki soru üzerine Çubukçu , " Bu kesinlikle OKS ' ye dönüş olarak algılanmamalıdır . Biz bu sistemde Seviye Belirleme Sınavlarında çocuklarımızın başarılarını aynı zamanda ölçme ve değerlendirme amaçlı yaptığımız için sınav sistemi 8 . sınıflarda
uygulanmaya devam edecek . Eğitim çok canlı bir süreç . Eğitimi sürekli sorgulayan bir yönetim anlayışıyla yönetmek zorundayız . Bu bir kaldırma değil , değerlendirme ve değerlendirme sonuçlarına göre hareket etmedir . Eğer biz bir sistemde hatalı yönlerini gördüğümüz halde bunu sürdürmeye gayret edersek bu çocuklarımız üzerinde çok şey kaybettirir . OKS ' ye dönüş olarak algılanmamalı " dedi .
Daha önce sınava giren öğrencilerin bir hak kaybı olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çubukçu , " Hiçbir hak kaybı olmayacak . Daha önceki sisteme göre başlamış öğrenciler bu yıl 6 . sınıfta sınava girmiş öğrenciler 7 . sınıfta da girecekler . Önümüzdeki yıl 7 ve 8 de yapacağız . Sınava giren çocuklarımızın hiçbir şekilde hak kaybı olmayacak " şeklinde konuştu .
Genel Liselerin Anadolu Lisesine dönüştürülmesine ilişkin bir takvim olup olmadığının sorulması üzerine de Bakan Çubukçu , " Hedefimiz 4 yıl . 4 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz " diye konuştu .
8 . sınıfta yapılacak SBS ' de okul başarılarının yüzde kaç oranda etkili olacağının sorulması üzerine ise Çubukçu , okul başarılarının 6 ve 7 . sınıflarda yüzde 30 ve yüzde 70 olarak sınav ve okul başarıları olarak etkileyeceğini söyledi .