Ayvalık Chp'de Temsil Kararlılığı

Geçtiğimiz yerel seçimlerde ilçe merkezi, belde ve köylerde Balıkesir'e oranla büyük bir çıkış yakaladığı belirtilen CHP Balıkesir'in Ayvalık İlçe Teşkilatı, 'seçilebilir sırada' milletvekilliği için yörede oluşan kamuoyu desteğini de arkasına alıp yollara düştü

Ayvalık Chp'de Temsil Kararlılığı
  Geçtiğimiz yerel seçimlerde ilçe merkezi , belde ve köylerde Balıkesir ' e oranla büyük bir çıkış yakaladığı belirtilen CHP Balıkesir ' in Ayvalık İlçe Teşkilatı , ' seçilebilir sırada ' milletvekilliği için yörede oluşan kamuoyu desteğini de arkasına alıp yollara düştü .
Ayvalık CHP , 3 belediye , 3 ' de İl Genel Meclisi üyeliğini partisine kazandırarak , Balıkesir ' de elini güçlendirdi . CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı , 29 Mart yerel seçimlerinde yakaladığı başarıyı genel seçimlerde de sağlayabilmek için vatandaşlarla ilişkisini kesmiyor . Ayvalık ve beldelerde gündüz STK ' lara ve muhtarlara yapılan aralıksız ziyaretler , akşamları da köylerde sürdürülüyor . Ayvalık , Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanları , Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Ayvalık ' ın Yeniköy köyüne giden CHP ' li heyeti , burada Muhtar Tekin Özcan ve vatandaşlar karşıladı .
Önceki görevinden dolayı köylülerle yakın ilişkisi olan İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Keklikçi , " Belediye başkanlarımızla birlikte hal hatır sormaya geldik . İşleri güçleri konuşalım , dedik . Her şey Ankara ' dan hal olmaz . İsteklerinizi iletin " dedi .

" TEK YUMRUK OLMAK İSTİYORUZ "
Ayvalık ' ın köylerden kopukluğunu gidermeyi amaçladıklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol , " Tek yumruk olmayı istiyoruz . Belediye Başkanlarımız burada . İş makinesi veya başka bir ihtiyacınız varsa iletin . Köylü pazarında yer mi istiyorsunuz? Söyleyin " dedi .
Konuşmasında AK Parti ' yi de sert bir dille eleştiren Erol , " Eğer siz hükümetin icraatlarından memnunsanız diyecek bir şey yok " diye konuştu . CHP Ayvalık Teşkilatı olarak çok güçlendiklerini vurgulayan Erol , " Bu gücümüzü köylerle birlikte gösterelim . Biz Ayvalık ' ın TBMM ' de temsil edilmesini istiyoruz . Balıkesir ' de 2 . sıradan bir adayımız olsun . Bunu şimdi bastırmanın tam zamanıdır . Hepimiz yerel insanız . Bu şansı iyi değerlendirelim " dedi .
Ayvalık Belediye Başkanı Türközen de , CHP ' nin diretmesi sonucu Zeytin Yasası ' nın potadan döndüğünü söyledi . Zeytinde tehlikenin kalmadığını ; ancak orman lobisi olmadığı için ormanların sahipsiz kaldığını bildirdi . Uygulamaların esas sahiplerinin haberi olmadan yapıldığını ifade eden Türközen , " Bir madencilik şirketi Ayvalık ' ta 8 ruhsat aldı . Biz buna yerel olarak direniyoruz " dedi .
Kendisi hakkındaki " Ayvalık ' ı düzeltti de mi köylere gidiyor? " şeklindeki eleştirileri yanıtlayan Türközen , " Ben köylere gece geliyorum . Evimde dinlenmek yerine sizlerleyim . Art niyet olmadan ortak sorunları paylaşmak ve doğruları anlatmak için buradayız " diye konuştu .
AK Parti ' nin tarım politikalarını eleştiren Türközen , çiftçinin tek kurtuluşunun ' eder fiyat ' uygulaması olduğunu söyledi . Türközen konuşmasını şöyle tamamladı ; " Bu dönemde iyi düşünün . Ayvalıklı bir milletvekili yörenin çıkarınadır . Bizler hepimiz burdayız . Kaçacak göçecek yerimiz yok . Turizme köyleri de dâhil etmek istiyoruz . Artık insanların organik ürünlere ilgisi arttı . Aynı bakış açısında olursak , projeleri birlikte hayata geçirebiliriz . "

" BU FOTOĞRAF AĞRIMA GİTTİ , ONURUMA DOKUNDU "
Türkiye ' deki terör sorununa da değinen Türközen , " Başbakan , Genel Kurmay Başkanı cephede çuvalın arkasına siniyorsa , Türkiye ' nin haline bakın . Bu fotoğraf ağrıma gitti , onuruma dokundu . Terörle mücadelede asker yetmez , siyasi istikrar gerekir . Türk milli televizyonunda Kürtçe yayın yapılır mı? Bizim dil birliğimiz olmalı . İsteyen gidip Kürtçe veya Lazca ' yı öğrenebilir . Her isteyen kendi dilini konuşursa , o zaman ulus olmaz " dedi .
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise , " Teröristi davul zurnayla karşıladılar , Öcalan ' ı getiren insanları Ergenekon ' dan içeri atmaya kalktılar . Bu nasıl zihniyettir? " diye sordu . Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin de , köylüleri Volkan Konak konserine davet ederek , " Buralara salt oy istemek için gelmiyoruz , asıl seçim olmadan buluşmak önemli " dedi .
Genel seçimlerde milletvekili çıkarma ısrarında olan CHP Ayvalık Teşkilatı , " Kim olacak? " sorusuna cevap vermiyor . Siyasi kulislerde , adayın belli olduğu ve genel merkezin önüne tek adayla çıkılacağı konuşuluyor .