Alman Gazetede 'Kürt Devleti' Anketi

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd

  Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd . Doç . Dr . Savaş Eğilmez , Alman Die Welt gazetesinin " Türkiye toprakları içerisinde bir Kürt devleti kurulmasını ister misiniz? " şeklinde anket çalışması düzenlediğini belirterek , bu anketi protesto amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi .
Stratejik açıdan dünyanın en önemli coğrafyalarından birinde yaşadığımızı söyleyen Eğilmez , " Ülkemiz Orta doğu , Kafkasya , Akdeniz havzası ve Avrupa ' nın tam ortasında , bu bölgelerin birleştiği çok önemli bir kavşak noktası konumunda . Ne kadar güçlü ve zengin bir devlet ya da birlik olursan ol , eğer Anadolu ' ya hakim değilsen tam anlamıyla dünyayı yönetemezsin . Bölge senin kontrolünde değilse uygulanacak strateji çok basittir . Bölgeye hakim olan devleti rahat bırakmamak , o ülkenin zaaflarından yararlanarak
güçlü bir devlet olmasını engellemek . Bugün Anadolu ' nun hakimi olan Türkiye Cumhuriyeti ' nin içinde bulunduğu durum da bundan ibarettir . Birçok güç odağı bazen birlikte , bazen ayrı ayrı ama bizim zaaflarımızdan yararlanarak ellerindeki kartları oynamaya çalışıyorlar " diye konuştu .
Alman Die Welt gazetesinin " Türkiye toprakları içerisinde bir Kürt devleti kurulmasını ister misiniz? " şeklindeki anket çalışmasına tepki olarak gazeteyi kınayan bir protesto kampanyası başlattıklarını belirten Yrd . Doç . Eğilmez , " Biz dernek olarak Türk-Kürt kardeşliğini bozmak , 1000 yıldır beraber yaşayan , kader birliği yapan bu insanları bölmek amacıyla yapılan bu çalışmaya gerekli cevabı verdik ve Die Welt gazetesini kınayan bir protesto kampanyası başlattık . Tüm vatandaşlarımızın ve yurt dışında
özellikle de Almanya ' daki soydaşlarımızın da bu kampanyaya dahil olup , kampanyamızı desteklemelerini istiyoruz . Kampanyaya katılmak isteyenlerin egilmez@atauni . edu . tr e-mailine düşüncelerini göndermeleri yeterli olacaktır . Bu e-postalar , derneğimiz tarafından Die Welt gazetesinin sorumlu editörlerine yönlendirilecektir " şeklinde konuştu .