Acı biberle kilo verin

Reader's Digest dergisine, günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz önerileri izleyerek kilo verebilirsiniz.

Acı biberle kilo verin
 
1 . Formunuzu kaybetmemeniz iç ; in egzersizlerinizin arasını aç ; mayın . Her 5 dakikalık yü ; rü ; yü ; ş iç ; in 1 dakika koşun , bisiklete bindiğinizde her 5 dakika bir vitesi yü ; kseltin ve pedalları ağırlaştırın . Yü ; zü ; yorsanız , her seferinde daha hızlı yü ; zmeye ç ; alışın . Bu şekilde , aynı sü ; re iç ; inde daha fazla kalori yakarsınız .

2 . Yerinizde durmayın . Parmaklarını şıklatan ya da hoplayan insanların gü ; nde en az 500 kalori yaktıkları biliniyor . Bu sayede bile haftada 450 gram verebilirsiniz .

3 . Yanınızda stres topu bulundurun ve gü ; n boyunca topu sık sık bunu kullanın . Bu gü ; nü ; n herhangi bir saatinde yapabileceğiniz egzersizden biridir . El kaslarınızı gü ; ç ; lendirirken , kalori yakabilirsiniz .

4 . Kendinizi aç ; bırakmayın . Ç ; ok fazla kalori vermek geri tepebilir . Sık sık yiyerek metabolizmanızın yavaşlamasına izin vermeyin .

5 . Metabolizmanızı canlandırmak iç ; in gü ; n boyunca en az 2 bardak su iç ; melisiniz . Bu , ayrıca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur . Araştırmacılar , yıl boyunca su tü ; ketiminizi gü ; nde 1 , 5 litreye ç ; ıkarırsanız fazladan 17 bin 400 kalori yakabileceğinizi tahmin ediyorlar . Bu da ortalama 2 , 25 kilo vermek anlamına geliyor .

6 . Acı biber tü ; ketimini artırın . Bazı araştırmalar , ç ; ok baharatlı gıdaların metabolizmanızı geç ; ici olarak hızlandırdığını gö ; steriyor . Marketlerde ve aktarlarda , ç ; ok farklı ç ; eşitlerde biber bulabilirsiniz bunları yemeklerinize ekleyebilirisiniz .

7 . Dışarıda egzersiz yapın . Belki temiz hava , belki de gü ; neş ışığı aç ; ık havada yapılan egzersiz , metabolizmanızı spor salonunda yapılandan daha fazla hızlandırıyor .

8 . Gü ; n boyunca 3 ana ö ; ğü ; n yerine 5 kez azar azar yemek yiyin . Birkaç ; saatte bir yemek yiyerek , metabolizmanızı canlı tutun ve bö ; ylece yemek arasında yavaşlamadığından emin olursunuz . Bir ö ; ğü ; nü ; nü ; z bir kase ç ; orba kadar kü ; ç ; ü ; k olabilir .

9 . Gü ; n boyunca birkaç ; fincan kahve iç ; in . Ç ; alışmalar , kahvenin iç ; indeki kafeinin vü ; cudunuzun kalori yakma oranını artırdığını gö ; steriyor .

10 . Yo-yo diyetleri ( sü ; rekli kilo verdirip aldıran , yanlış diyet ) yapıyorsanız endişelenmeyin . Ç ; ü ; nkü ; araştırmacılar , bu diyetleri yapanları inceledi . Yoyo diyeti yapanlar ile normal diyet uygulayanların metabolik oranları arasında fark bulunmadığını aç ; ıkladılar .

11 . Bol bol yü ; rü ; yü ; ş yapın . Bu stratejilerle yü ; rü ; rken aynı sü ; rede daha fazla kalori yakabilirsiniz .

- Yü ; rü ; rken ellerinizi sallandırın . Bö ; ylece , yü ; zde 5 -10 daha fazla kalori yakarsınız .

- Ağır bir yelek giyerek de daha fazla kalori yakarsınız .

- Yol yerine ç ; imde , kumda veya ç ; akıllı yolda yü ; rü ; yü ; n . Bö ; ylece daha fazla kas gü ; cü ; ve kalori harcarsınız .

- Deniz , gö ; l ya da nehir kenarında ayaklarınız suyun iç ; inde yü ; rü ; yü ; n . Bu şekilde de daha fazla kalori harcarsınız .

12 . Beslenmenizdeki protein oranını artırın . Ö ; nerilen protein miktarını artırırsanız kilo verirken sarf ettiğiniz enerji miktarı aynı kalacaktır . Normalde , kilo verirken vü ; cudunuz ayarlanır ve dinlenirken daha az kalori yakarsınız .

habertü ; rk