44 yıl sonra gelen adalet

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında İngiltere ile karşılaşan Almanya, rakibi karşısında tarihteki en farklı galibiyetini elde etti ve çeyrek finale yükseldi: 4-1. Büyük turnuvalarda...

 

2010 Dünya Kupası 2 . tur maçında İngiltere ile karşılaşan Almanya , rakibi karşısında tarihteki en farklı galibiyetini elde etti ve çeyrek finale yükseldi : 4-1 . Büyük turnuvalarda bugüne kadar ikiden farklı sonuçla yenilmeyen İngiltere ise ağır mağlubiyetin yanında hakemlerin ' çizgi ' skandalına da maruz kaldı .

Güney Afrika Dünya Kupası ' nda dün tarihi bir maç oynandı . Erken final olarak değerlendirilen müsabakada Almanya ile İngiltere çeyrek final için kozlarını paylaşırken , Panzerler , rakibini ağır yenilgiye uğrattı : 4-1 . Büyük turnuvalarda bugüne kadar ikiden farklı sonuçla yenilmeyen İngilizlere bir darbe de maçın hakemlerinden geldi .
Maça daha derli toplu başlayan ve bunu 90 dakikanın geneline yayan Almanya , 4 . dakikada Mesut Özil ile gol pozisyonuna girdi ancak değerlendiremedi . Almanya , akıllı oyununun ilk sonucunu 20 . dakikada aldı . Bu dakikada Miroslav Klose , İngiltere savunmasındaki hatadan kaynaklanan boşluğu iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı . Kontrollü oyununa devam eden Almanya , farkı ikiye çıkartan golü 32 . dakikada buldu . Podolski , çaprazdan vurduğu topla takımının ikinci golünü atan isim oldu . 2-0 ' dan sonra canlanan İngiltere , geliştirdiği ataklarla maça canlılık getirdi . Her iki takımın da kontrolden uzaklaştığı dakikalarda İngiltere , Upson ile farkı bire indiren golü attı .
Golden hemen sonra gelişen atakta Lampard ' ın şutu üst direğe çarparak gol oldu , ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda , pozisyona uzak kalan yardımcısının herhangi bir işarette bulunmaması üzerine golü saymadı ve oyunu devam ettirdi .
İkinci 45 dakikada beraberlik golü için bastıran İngiltere , Almanya ' nın savunmaya ağırlık vermesiyle hücumda daha etkili göründü , ancak kendi savunmasında büyük açıklar verdi . İngiltere , gol için bastırdığı dakikalarda tekrar 2 farkla yenik duruma düştü . Rakip kalede kontrataklarla etkili olmaya çalışan Almanya , aradığı fırsatı 67 . dakikada buldu ve Mueller durumu 3-1 ' e getirdi . İngiltere , bu golden sonra oyundaki dengesini iyice yitirdi ve Almanya bir diğer hızlı atağında , 70 . dakikada tekrar Mueller ile 4 . golü buldu . Almanya : 4 - İngiltere : 1
Almanya : Neuer 6 , Lahm 5 , Friedrich 6 , Mertesacker 7 , Boateng 6 , Mueller 8 ( Dk . 72 Trochowski 3 ) , Khedira 6 , Schweinsteiger 7 , Podolski 7 , Mesut 7 ( Dk . 83 Kiessling ? ) , Klose 7 ( Dk . 72 Gomez 3
İngiltere : James 4 , Johnson 5 ( Dk . 87 Phillips ? ) , Upson 6 , Terry 5 , Ashley Cole 4 , Milner 4 ( Dk . 64 Joe Cole 3 ) , Gerrard 5 , Lampard 4 , Barry 5 , Defoe 4 ( Dk . 72 Heskey 3 ) , Rooney 4
GOLLER : Dk . 20 Klose , Dk . 32 Podolski , Dk . 67 ve 70 Mueller / Dk . 37 Upson
SARI KARTLAR : Friedrich / Johnson
HAKEMLER : Jorge Larrionda 4 , Pablo Fandino 4 , Mauricio Espinosa 4
STAT : Free State Maçın Analizi
Kırılma noktası : Frank Lampard direğe takıldı
İlk yarıyı 2-1 geride kapatan ve bir golü de verilmeyen İngiltere , ikinci yarıya daha iyi başlayan taraftı . 52 . dakikada kazanılan serbest vuruşta , Lampard harika bir şut çıkardı ; top üst direkten geri geldi . İngiliz forvetler dönen topu değerlendiremeyince araya giren Almanya savunması topu uzaklaştırmayı başardı .
Maçın adamı : Müller ' den İngilizlere fark
İngiltere , skor tabelasında geriye düşmenin vermiş olduğu hırsla risk alıp rakip kaleye yüklenmeye başlayınca Alman forvetlere gün doğdu . Özellikle Müller , Türk asıllı futbolcu Mesut Özil ' in de yardımı sayesinde peş peşe goller bularak rakibinin gardını düşürdü ve Almanya ' yı hem farka hem de çeyrek finale taşıdı .
Hakemin notu : Hakem topu çizgi dışında gördü
İngiltere farkı bire indirdikten iki dakika sonra beraberlik şansını yakaladı ancak Uruguaylı hakem Jorge Larrionda engeline takıldı . 38 ' de Lampard ' ın ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruş önce üst direğe çarptı , ardından kale içine düşüp dışarı çıktı . Hakem Larrionda yardımcılarıyla birlikte pozisyonu iyi süzemedi .
Hayal kırıklığı : Rooney futbolu bırakmış!
İngiltere ' nin Dünya Kupası ' ndaki en büyük umutlarından biri olan Rooney , futbola küskünlüğünü dün Almanya karşısında da gösterdi . Arkadaşlarının kendisine attığı toplarla buluşmakta güçlük çeken ve sahada adeta gezinen yıldız futbolcu , eline geçen fırsatları da değerlendiremeyince takımı tarihî bir hezimete uğradı .
Maçın notu : 7
Bugüne kadar büyük turnuvalarda ikiden farklı sonuçla mağlup olmayan İngiltere dün ağır bir yenilgiye uğradı . Almanya ' nın akıllı futbolu karşısında anlamsız ataklarla saldırmayı tercih eten İngilizler , rakibine farklı galip gelme şansı verdi . Bu zamana kadar Almanya , İngiltere ' yi 3-1 ' lik skorla yenmeyi başarmıştı .
44 yıl sonra gelen adalet
Dün maçın 38 . dakikasında Lamprad ' nın şutunda topun üst direğe çarpıp kale içine düşmesine rağmen hakem tarafından gol karırı verilmemesi iki takımın 1966 yılındaki Dünya Kupası ' nda yaşadıklarını akla getirdi .
1966 yılında İngiltere ' de gerçekleştirilen organizasyonda final maçı oynanıyordu . Maçın normal süresi 2-2 bitmiş ve uzatmalara gitmişti . Karşılaşmanın 101 . dakikasında İngiltere milli takımı oyuncusu Alan Ball ' un ortasında topla buluşan Hurst , yakından şutunu çekti . Üst direğin alt kısmına çarpan top , çizgide sektikten sonra uzaklaştırıldı . İsviçreli hakem Gottfried Dienst , karar veremeyince Azeri kökenli yardımcısı Tofik Bakhramov ' a danıştı . İki hakem , ortak lisanları olmadığı için anlaşmakta güçlük yaşarken , Dienst santra noktasına doğru yöneldi . Almanlar , karara yoğun biçimde itiraz etseler de durum değişmedi ve çizgiyi geçmeyen gol İngilizler ' İ öne geçirdi . Hurst ' un son dakika golüyle de İngilizler maçı 4-2 kazandı . Daha sonra Oxford Üniversitesi Mühendislik Bölümü tarafından 1996 ' da yapılan bir çalışmanın sonucuna göre top çizgiyi tamamen geçmemiş , 6 santim uzağında kalmıştı .


Zaman