Milletvekilleri Adilcevaz'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte Van'a gelen Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkan ve üyeleri, Vangölü Havzası gezisi kapsamında Bitlis'in Adilcevaz ilçesini ziyaret etti

Milletvekilleri Adilcevaz'da
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte Van'a gelen Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkan ve üyeleri, Vangölü Havzası gezisi kapsamında Bitlis'in Adilcevaz ilçesini ziyaret etti.
12'i milletvekili olan grup, Van'ın Muradiye ve Erciş ilçelerinden sonra geldikleri Adilcevaz'a geçti. Burada grup üyelerine ceviz reçeli ve meyve ikramı yapılırken, Adilcevaz Belediyesi tarafından da baston hediye edildi. Kaymakamı Mustafa Çiftçi ve Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ile görüşen grup üyeleri, Van Gölü ve çevresini gezerek bölgedeki sıkıntıları yerinde tespit etmek amacıyla böyle bir gezi tertiplediklerini söyledi. İlçenin sorunlarını milletvekillerine ve müsteşara aktaran Başkan Göksoy, ilçedeki Van Gölü kıyısına yapı yapma yasağının kalkmasını istedi. 1995 yılında Van Gölü'nün yükselmesi ile kıyı şeridine yapı yapma yasağı geldiğini söyleyen Göksoy, buraların güzelleşmesi ve gelişip turizme açılması için kıyı şeridinin yapıya açılması gerektiğini söyledi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç ise, Van Gölü'nün ve Adilcevaz'ın doğal güzelliğine hayran kaldığını, fakat bölgenin durumu ve Van Gölü'nün tekrar yükselmesi göz önüne alınacak olursa kıyı şeridinin yapı yasağının kalkmasının zor olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Göksoy, ilçede ve bölgede tüm kanalizasyonların Van Gölü'ne aktığını ve bu durumun göle büyük zarar verdiğini, devletin bu duruma acilen müdahale edip problemi çözmesi gerektiğini söyledi.
Komisyon üyelerinden Milletvekili Nusret Bayraktar ise, Van Gölü'ne sadece Adilcevaz'ın değil tüm çevrenin kanalizasyon akıttığını belirterek, acilen Van Gölü'nü Koruma Birliği adı altında bir birlik kurularak, bölgedeki tüm kanalizasyon ve atıkları Van Gölü'nden uzaklaştırmak gerektiğini söyledi. Dünyada bu kadar güzel doğal ortam olmadığını dile getiren Bayraktar, "Bu güzelim göle ve çevresine yazık oluyor. Buraları kanalizasyon ve atıktan kurtarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Yapılan görüşmenin ardından komisyon üyeleri Ahlat'a geçti.