Kktc'de Yerel Seçim Heyecanı

KKTC'de halk, yerel seçimler ve milletvekilliği ara seçimi için sandık başına gitti. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Başbakan İrsen Küçük de oylarını kullandı.

Eşi Aydın Denktaş'la birlikte sabah saatlerinde Şehit Tuncer İlkokulu'ndaki 118 numaralı sandıkta oyunu kullanan Denktaş, basına yaptığı açıklamada, sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu seçimlerde konunun daha ziyade cephelenmiş iki taraftan birini seçmek ve birlik ve beraberlik içinde devlete sahip çıkan taraflardan yana ağırlık koymak olduğunu ifade etti.
Oyunu Lefkoşa'da Şehit Tuncer İlkokulu'ndaki 116 numaralı sandıkta eşi Güliz Küçük ile birlikte kullanan KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, son zamanlarda gündemde yer alan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)-Atlas Jet ortaklığı hakkında açıklamalarda bulundu. Küçük, gelinen aşamanın Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildiğini belirterek, ''Bugün, bir karar üretilecektir. Henüz bu karar bana intikal etmiş değildir'' dedi. KTHY'den bilet alan 100 bine yakın yolcunun ulaşımlarının aksamaması için yoğun çalışıldığını
ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile beraber katkıları ile 100 bine yakın yolcunun taşınmakta olduğunu vurgulayan Başbakan Küçük, KTHY'nin eylemde olması sonucunda bazı bilgisayar bilgilerinin elde edilemediğini, yolcu isimlerinin alınamaması nedeniyle aksamalar olduğunu ifade etti. Bu durumda KTHY çalışanlarının sağduyulu hareket etmeleri gerektiğini belirten Küçük, aksi taktirde bölgedeki turizmin olumsuz etkileneceğini sözlerine ekledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban
Ki-moon ile görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesi sonucunda oy kullanamadığı seçimlerde, 164 bin 486 kayıtlı seçmen oy kullanacak. Yerel kuruluş organları seçimlerinde 28, belediye başkanlığı için 47'si bağımsız 99 aday yarışıyor. Ayrıca KKTC genelinde 148 yerde muhtarlık, 112 yerde de azalık seçimi yapılıyor. 148 muhtarlık için 353, 448 azalık için ise 840 aday yarışıyor.