Kılıçdaroğlu: 'Bir İnsanlık Dramı' Ankara

AROĞLU: "BİR İNSANLIK DRAMI"

ANKARA (A.

AROĞLU: "BİR İNSANLIK DRAMI"

ANKARA (A.A) - 27.06.2010 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas olaylarının 21. yüzyıl Türkiye'sinin, dünyasının kabul edemeyeceği bir insanlık dramı olduğunu belirterek, "O nedenle bu insanlık dramını anarken gönlümüzün ateşini topluma vereceğiz, toplumu aydınlatacağız. O gün, bütün dünyanın aydınlanma günü olsun" dedi.
Kılıçdaroğlu, Divriği Kültür Derneğince Atatürk Orman Çiftliği'nde gerçekleştirilen Geleneksel Pilav Günü'nde konuştu.
Sivas olaylarının yıl dönümü olan 2 Temmuza ilişkin "yüreğimizde bir ateş" nitelendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu 21. yüzyıl Türkiye'sinin, dünyasının kabul edemeyeceği bir insanlık dramıdır. O nedenle bu insanlık dramını anarken gönlümüzün ateşini topluma vereceğiz, toplumu aydınlatacağız. O gün, bütün dünyanın aydınlanma günü olsun. 2 Temmuz mutlaka aydınlanma günü olacak" diye konuştu.

-"BU KEMAL, SİZİN KEMALİNİZDİR"-

CHP'nin kul hakkı yemeyenden, doğruluktan yana olanları temsil ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganlarını üzerine, "Ne derseniz deyin ama bu Kemal, sizin Kemalinizdir, bunu unutmayın" diye konuştu.

-"(GEDİKTEPE ZİYARETİ) ÇARŞAMBA, PERŞEMBE NETLEŞECEK"-

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Gediktepe Sınır Karakolu'na yönelik ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği sorusuna, şu yanıtı verdi:
"Ortak bir zemin yakaladığımızda, tarih üzerinde anlaştığımızda gideceğiz. Sayın Genelkurmay Başkanı, Güneydoğu'ya gidilirse bize brifing verileceğini söylemişti. Biz de memnun olacağımızı söylemiştik. Ama bilmiyorum, daha henüz olaylar netleşmedi. Çarşamba, Perşembe günü netleşecek."
27.06.2010 17:57:11