Eski Köye Yeni Adet Geldi

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) AŞ ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) tarafından kentte ilk defa hayata geçirilen; 'Eski Köye Yeni Adet Projesi' adlı sosyal sorumluluk projesinin ilk ayağı tamamlandı

Eski Köye Yeni Adet Geldi
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) AŞ ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) tarafından kentte ilk defa hayata geçirilen; 'Eski Köye Yeni Adet Projesi' adlı sosyal sorumluluk projesinin ilk ayağı tamamlandı. Proje kapsamında Mersin Valiliği tarafından belirlenen 63 köyün köy konaklarına 'Bilgiye Erişim Üniteleri' kurulurken, toplam 7 bin 560 kişinin de eğitimden geçirildiği bildirildi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende projenin birinci ayağında yapılan çalışmaların bir değerlendirmesi gerçekleştirilirken, söz konusu çalışmalara katkı ve destek verenlere de birer 'Teşekkür Plaketi' sunuldu. Projeyle birlikte eğitime tabi tutulan ilköğretim okulu öğrencileri katılımcılara tiyatro, halk oyunlarının yanı sıra koro, ritim ve ponpon dansı gibi gösteriler sundu. Buradaki etkinliğe aynı zamanda da; Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Proje Koordinatörü ve TİKAV Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ile MIP Genel Müdürü John Phillips'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Kadir Okatan, kırsalda yaşayan çocuk ve gençlerle birlikte vatandaşlara bilginin mutlaka ulaştırılması veya bilgiye erişim olanaklarının geliştirilmesi noktasında hayata geçirilen projeyle birlikte Mersin merkezde yer alan toplam 63 köyde 'Bilgiye Erişim Ünitesi' oluşturulduğunu hatırlattı. Okatan, tüm bu çalışmaların da köy muhtarlarının katkısı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da katkılarıyla gerçekleştirdiklerini anlatarak, buradaki amaçlarının da henüz kırsal ile kent arasında bilgiye erişim noktasında ciddi bir farkın kalmaması olduğunu dile getirdi. Yapılan çalışmalara bağlı olarak belirtilen köylerdeki 13-15 yaşlarında 126 öğrenciye eğitim verildiğine dikkat çeken Okatan, amaçlarının bu sayıyı önümüzdeki dönemde arttırılması olduğunu ifade etti.
Proje Koordinatörü ve TİKAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ise, böylesine anlamlı proje ile Türkiye'de bir ilke imza atıklarını vurgulayarak, 'Eski Köye Yeni Adet Projesi' ile aynı zamanda da; devletin, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün işbirliğinin sağlanabilmesi adına nelerin başarılabileceğini de ortaya koyduğunu söyledi. Sultan Yılmaz, yeni bir ilke imza atmanın daha mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ne mutlu bize ki bu mutluluğu TİKAV olarak biz yaşıyoruz. Bu başarının kıvancını duyuyoruz. Bu projenin başarıya ulaşabilmesi için çok kişinin emeğine ihtiyaç duyduk. Bir önceki Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, projemize çok büyük ilgi göstermişti. Kendisine buradan Samsun'a kadar selam ve saygı ve şükranlarımızı yolluyoruz" dedi.
Projenin MIP AŞ'nin ilk kurumsal ve sosyal sorumluluk projesi olduğu bilgisini veren MIP Genel Müdürü John Phillips de kısa bir konuşma yaparak, bu projenin başarıya ulaşmasında desteklerini esirgemeyen başta Mersin Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne katkıları nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından gönüllülere teşekkür belgeleri takdim edilirken, ilgili kurumlara da plaketleri sunuldu.