Bakan Demir'in Van Gezisi

Van'da yerel TV'nin programına konuk olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos zirvesindeki taklidini yapan öğrenciyi ilgiyle izledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yerel yayın yapan Merkür TV'de gazeteci Yusuf Sinan'ın hazırlayıp sunduğu 'Van Özel' programına konuk oldu. Yaklaşık 1 saat süren programın ardından Bakan Demir, kuliste Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği'nin organize ettiği Sporla Gelen Kardeşlik Projesi (SODES) kapsamında yıl sonunda okullarında başarılı olan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kuliste daha önce Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van
Milletvekili İkram Dinçer'e Başbakan Erdoğan'ın Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve moderatöre yaptığı tepkinin taklidini yapan Gürpınar Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Burak Aydın, bu kez Bakan Demir için taklit yaptı. Aydın'ın mimik ve el kol hareketleriyle yaptığı taklit Bakan Demir'i bile şaşırttı. Vali Karaloğlu ve Milletvekili Dinçer'le birlikte Burak Aydın'ı dikkatle izleyen Bakan Demir, daha sonra yanaklarından öperek 'Çok güzel' yaptın diyerek tebrik etti.
Bakan Demir, öğrencilere SODES projesinin önemini vurgulayarak, "Çok güzel bir proje. Tahsil hayatınızda mutlaka başarılı olun. Elinizden geleni yapın. Türkiye dünyanın yükselen bir yıldızı. Sizlerle birlikte çok daha iyi yerlere gelecek" diye tavsiyelerde bulundu.
Bakan Demir, günün anısına stüdyoda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.