Aile Hekimliği Uygulaması Güneydoğu Anadolu'da İlk Kez Batman'da Başladı

"Sağlık'ta Dönüşüm" kapsamında planlanan 'Aile Hekimliği uygulaması' Güneydoğu Anadolu'da ilk kez Batman'da başladı.

Batman'da görev yapan 196 uzman ve pratisyen hekimin görev alacağı yerleştirme işlemi yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tercih ve yerleştirme programına Batman Valisi Ahmet Turhan, Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, çevre il ve ilçelerin sağlık müdürleri, kurum müdürleri ile yerleştirme için başvuruda bulunan hekimler katıldı. Vali yardımcısı Çetinkaya başkanlığında kurulan komisyon ve noter huzurunda yapılan tercih işlemlerinde Batman'da görev
alan doktorlar sahneye çağrılarak görev yapmak istedikleri alanları seçme hakkı verildi. Tercih ve yerleştirme programının ilk kez Batman'da uygulandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, yeni uygulamanın hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Yerleştirme programında kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, aile hekimliği konusunda hekimlere önemli görevler düştüğünü kaydederek, "Bireylerin yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini yükseltmek hem devletin ve hem de siz hekimlerin görevidir.
İnsanlara ulaşarak sağlık hizmetini onların ayağına götürmek oldukça kutsal bir vazifedir. Ayrıca, bu görev ile devlet ve millet arasında bir köprü vazifesi de görülüyor" dedi.
Tercih ve yerleştirme programına gelemeyen hekimlerin tercihlerini daha sonra kullanabileceği belirtilirken, bu uygulamada gönüllülük esasının ön planda tutulduğu bildirildi.