Suarez Uruguay'ı çeyrek finale taşıdı

Uruguay Güney Kore'yi Luis Suarez'in golleriyle 2-1 yenerek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yüksedi.

Uruguay Güney Kore'yi Luis Suarez'in golleriyle 2-1 yenerek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yüksedi.
2010 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım, kaptanlığını Diego Lugano'nun yaptığı Uruguay oldu.

İki kez dünya şampiyonu Uruguay, Luis Suarez'in bitime dokuz dakika kala attığı mükemmel golle 32 yıl sonra Dünya Kupası'nda çeyrek finale kaldı.

Suarez'in golüyle ilk yarıyı önde kapatan Uruguay karşısında Güney Kore ikinci yarıda Lee Chung-yong ile eşitliği yakaladı. Suarez 81'de skorru tayin etti.

Port Elizabeth'teki karşılaşmaya daha canlı başlayan Güney Kore 5. dakikada gole yaklaştı. Park Chu-Young'un kullandığı frikikte top direkten döndü.

Güney Kore kalecisinin büyük hatası Uruguay'a 8. dakikada golü getirdi. Diego Forlan'ın soldan ortasında Jung Sung-ryong kalesini terk etti ama anlaşılmaz bir şekilde topa hamle yapmadı, arka direkteki Luiz Suarez meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

İlk yarının kalan bölümünde Güney Kore daha etkili göründü ama gruplarda gol yemeyen Uruguay savunmasını aşmayı başaramadı.

Uzakdoğu ekibi daha çok uzaktan şutlarla şansını denerken, Uruguay Forlan ve Suarez ile etkili olmaya çalıştı ama kayda değer bir tehlike yaratamadı.




51. dakikada Güney Kore beraberlik golüne yaklaştı. Park Chu-Young ceza sahası içinde sağ çaprazda önüne düşen topa sert vurdu ama hedefi tutturamadı.

58. dakikada Cha Du-ri sağdan ortaladı, Park Ji-sung'un kafa vuruşunda Uruguay kalecisi Muslera gole izin vermedi.

Rakibi üzerindeki baskıyı giderek arttıran Güney Kore aradığı golü 68. dakikada buldu. Ceza sahası içine doğru kullanılan serbest vuruşta Vitorino'nun kafayla karşıladığı topu Lee Chung-yong kaleci Muslera'dan önce kafayla ağlara yolladı.

71. dakikada Lee Chung-yong bu kez sağdan ceza alanına girdi, yerden şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

Yediği golden sonra kısa süreli bir şaşkınlık geçiren Uruguay dengeyi hemen sağladı ve oyuna hakim oldu. 74. dakikada ceza sahası içinde doldurulan topu Suarez bomboş durumda altıpasın hemen dışından kafayla dışarı gönderdi.

Uruguay'ın golcüsü Suarez 81. dakikada takımını yeniden öne geçirdi. Sağdan kullanılan kornerde topla buluşan Ajax'ın forveti ceza sahasının sol köşesinden nefis bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

87. dakikada Lee Dong-gook ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurdu, Muslera'dan sekerek yavaşlayan topu kale ağzından Lugano uzaklaştırdı.



Uruguay: Muslera, Lugano, Godin (46 Victorino), Fucile, M. Pereira, Perez, Arevalo, Cavani, Alvaro Pereira (75 Lodeiro), Suarez (84 Alvaro Fernandez), Forlan.
Güney Kore: Jung Sung-ryong; Cha Du-ri, Lee Young-pyo, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo, Kim Jung-woo, Ki Sung-yeung (85 Yeom Ki-hun), Kim Jae-sung (61 Lee Dong-gook), Park Ji-sung, Lee Chung-yong, Park Chu-young.

Goller: 8, 81 Suarez, 68 Lee Chung-yong

Sarı kartlar: Kim Jung-woo, Cha Du-ri

Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)

Stat: Nelson Mandela Bay




CNN Türk