Şili: 1 - İspanya: 2

Stat: Loftus Versfeld

Hakemler: Marco Rodriquez (Meksika), Jose Luis Camargo Callado (Meksika) Alberto Morin Mendez (Meksika)

Şili: Claudio Brav

Stat: Loftus Versfeld

Hakemler: Marco Rodriquez (Meksika), Jose Luis Camargo Callado (Meksika) Alberto Morin Mendez (Meksika)

Şili: Claudio Bravo, Mauricio Isla, Gary Medel, Waldo Ponce, Arturo Vidal, Mark Gonzalez (Dk. 46 Rodrigo Millar), Marco Estrada, Gonzalo Jara, Jorge Valdivia (Dk. 46 Esteban Paredes), Jean Beausejour, Alexis Sanchez (Dk. 66 Fabian Orellana)

İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 72 Javier Martinez), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 56 Cesc Fabregas), David Villa.

Goller: Dk. 25 Villa, Dk. 37 Iniesta (İspanya), Dk. 47 Millar (Şili)

Kırmızı kart: Dk. 38 Marco Estrada (Şili)

Sarı kartlar: Dk. 16 Gary Medel, Dk. 21 Waldo Ponce (Şili)

2010 Dünya Kupası H Grubu'nda İspanya, Şili'yi 2-1 mağlup etti ve iki takım da kupada 2'nci tura yükseldi.

İsviçre ve Honduras maçlarında ortaya koyduğu oyunla "Acaba" dedirten İspanya, Şili karşısında ortaya koyduğu futbolla sonuca gitmesini bildi ve sahadan 2 - 1 galip ayrılarak hem puanın sahibi oldu hem de grubu lider olarak tamamlayıp bir üst tura yükseldi.

Son Avrupa şampiyonu, 38. dakikada 10 kişi kalan rakibi önünde galibiyete ulaşırken, H Grubu'nu da zirvede tamamladı. Son maçlarına lider giren Şili ise İsviçre'nin Honduras'la 0 - 0 berabere kalması sayesinde bir üst tura yükseldi. İspanya'nın ikinci turdaki rakibi ise G Grubu'nu ikinci sırada bitiren Cristiano Ronaldo'lu Portekiz oldu.

2010 Dünya Kupası H Grubu maçında İspanya, Şili'yi 2-1 mağlup etti. İtalya, Sırbistan ve Fransa gibi güçlü Avrupa ülkelerinin veda ettiği turnuvaya 'devam' diyen Boğalar, Güney Amerika temsilcilerinin de yenilmezlik serisine son verdi. Bilindiği gibi Brezilya, Arjantin, Paraguay, Uruguay ve Şili gruplarda oynadığı 14 karşılaşmada mağlup olmamıştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya Fernando Torres ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamazken, 10. dakikada organize gelişen Şili atağında sağdan savunmayı yaran Beausejour'un geriye çıkardığı topa Gonzalez istediği vuruşu yapamadı. 2010 Dünya Kupası'nda moda haline gelen kaleci hatalarına Şili filebekçisi de uydu. Savunmanın arkasına atılan uzun topa Torres rakibiyle birlikte hareketlenirken, kalesini terkeden Bravo kayarak topu uzaklaştırmak istedi, açılan meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderen David Villa durumu 1-0 yaptı.

İspanya 37. dakikada bir taşla iki kuş vurdu. Iniesta, David Villa'dan aldığı pasla durumu 2-0 yaparken, gol pozisyonu sırasında boş koşu yapan Torres'e yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gören Estrada, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ve devre 2-0 İspanya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Şili golle başladı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Millar, ceza sahası dışında topu kontrol ettikten sonra kaleyi düşündü, yaptığı plase vuruşta Pique'ye çarpan top kaleci Casillas'ı yanıltarak ağlara gitti: 2 - 1.

İspanyollar mücadelenin kalan dakikalarında oyunu rölantiye alınca karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 6 puanlı takımlardan İspanya averajla birinci, Şili ikinci, 4 puanı bulunan İsviçre üçüncü ve Honduras ise tek puanla son sırada yer aldı.

İspanya, G Grubu ikincisi Portekiz ile eşleşirken, Şili ise G Grubu lideri Brezilya'nın rakibi oldu.