ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları

ÖSYM LYS Soruları ve Cevapları LYS3-ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde (beyazgazete.com)'da yer alacaktır.LYS Soruları ve Cevapları için doğru yerdesiniz.LYS Soruları ve Cevaplarını hem pdf hem foto galerili olarak sitemizde bulabilirsiniz.ÖSYM LYS (Lisans yerleştirme sınavı) soruları ve cevapları ÖSYM ile iş zamanlı olarak burada.

ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları
ÖSYM LYS Soruları ve Cevapları LYS3-ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde (beyazgazete.com)'da yer alacaktır.LYS Soruları ve Cevapları için doğru yerdesiniz.LYS Soruları ve Cevaplarını hem pdf hem foto galerili olarak sitemizde bulabilirsiniz.LYS (Lisans yerleştirme sınavı) soruları ve cevapları ÖSYM ile iş zamanlı olarak BEYAZ GAZETE'de yayınlanacak

LYS Soruları ve cevapları Lisans Yerleştirme Sınavı'nın -1, -4 ve -5 inci aşamaları geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. LYS Sosyal bilimler, Matematik Geometri ve Yabancı Dil sınavları yapıldıktan sonra soruları ve cevapları açıklandı ve öğrenciler, veliler, öğretmenler doğru ve yanlışlarını hesapladı. YGS sınavında barajı geçen öğrenciler LYS Sınavı ile istedikleri bölümlere göre sınavlara giriyorlar. İsteyen öğrenci hepsine birden girebilirken isteyenler ise sadece istediği kadarına girebiliyor.

LYS Sınavı heycanı bir yana LYS sınavının hemen ardından açıklanan soruları ve cevaplarını bekleyen öğrenciler biran önce netlerini hesaplamak istiyorlar. LYS Soruları ve cevaplarına göre doğru ve yanlışlarını tesbit eden öğrenciler tahmini puanlarını da hesaplayarak sonuca bir adım daha yaklaşıyorlar. Öğrenciler kadar öğretmenler ve veliler de soruların cevapların peşindeler. LYS tüm sınavları soruları ve cevapları yayınlandıktan itibaren anında beyazgazete.com'da ve kitlenen ösym sitesine karşılık soruları sorunsuz ve hızlı bir şekilde izleyip hemen sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

LYS -3 EDEBİYAT-COĞRAFYA VE LYS -2 FEN BİLİMLERİ SINAVI

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soruya 35 dakika cevaplama süresi tanınacak.

LYS'nin kalan oturumları olan Fen Bilimleri ağırlıklı LYS-2, 27 Haziran Pazar günü saat 10.00'da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. LYS-2'ye 276 bin 800, LYS-3'e 635 bin 300 aday katılacak.

LYS KURALLARI

Adayların sınav süresince konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerinden kalem, silgi gibi malzemeler istemeleri, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasaklar arasında yer alıyor.

Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecek ve sınavları iptal edilecek.

LYS YASAKLARI

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010-LYS Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava giremeyecek.

Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla silah ve benzeri teçhizat, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı.

Cep telefonu yanında olan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatacak ve test sorularını cevaplamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak ve sınav saat 10.00'da başlayacak. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla farklı türlerde basıldı.


LYS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN SAYFAYI TAKİP EDİNİZ

( İLK ÖĞRENEN SİZ OLUN)


ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları LYS3 - Edebiyat-Coğrafya Soruları ve Cevapları (PDF formatında indir)
ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları LYS3 - Edebiyat-Coğrafya Soruları ve Cevapları (Videolu Çözüm - İzle )
ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları LYS3 - Edebiyat ve Coğrayfa Soruları ve Cevapları ( Foto Galeri)
ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları LYS3 - Puan Hesaplama Motoru
ÖSYM LYS 3 soru ve cevapları LYS3  Sonuçları ne zaman açıklanacak?