Ordu Sevgi Derneği açıldı

Samsun'da nüfusun çoğunluğunu oluşturan Ordulular, Ordu Sevgi Derneğini kurarak bir çatı altında toplandı.

Cumhuriyet Meydanı Mecit Turan İş Merkez

Ordu Sevgi Derneği açıldı
Samsun'da nüfusun çoğunluğunu oluşturan Ordulular, Ordu Sevgi Derneğini kurarak bir çatı altında toplandı.

Cumhuriyet Meydanı Mecit Turan İş Merkezi'nde milletvekilleri, belediye başkanları ve kurum müdürleri ile vatandaşların yoğun katılımıyla Ordu Sevgi Derneği, hizmete girdi.

Açılışta konuşan Ordu Sevgi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Korkmaz, Bölgenin başkenti olarak nitelendirdikleri Samsun ile en güzel ili Ordu arasında sevgi köprüsü olmak istediklerini söyledi. Her iki ilinde tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Sabri Korkmaz: "Samsun'da yaklaşık 39 bin Ordulu bulunuyor. Bizler il nüfusumuzun bu kadar yoğun olduğu Samsun'da etkili bir sivil toplum kuruluşu olup, insanlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamayı, yardımlaşma olgusunu geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Başkan Korkmaz, "İlimizde yapılan hasta sevkiyatlarının büyük bir kısmı Samsun'a yapılmaktadır. Biz dernek olarak tedavi maksadıyla gelen insanlarımıza gücümüz nispetinde yardımcı olmak istiyoruz. Bu düşünce bizim dernek kurmak adına yola çıkış gayemiz olmuştur." diye ifade etti.

Samsun'a eğitim için gelen Ordulu lise ve üniversite öğrencilerine destek olmayı amaçladıklarını kaydeden Korkmaz şunları söyledi: "Bu ve bunun gibi güzel niyet ve düşüncelerle kurduğumuz derneğimizin açılış törenine katılımızdan, sevinç ve heyecanımızı paylaştığınızdan dolayı hepinize en içten dileklerimle ayrı ayrı teşekkür eder, dernek yönetimi ve şahsım adına saygılar sunarım."

Dernek Başkanı Korkmaz açılışın ardından derneği gezdirerek, yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Korkmaz ayrıca, derneğin açılışına sponsor olan firmalara plaket takdim etti.

Dernek açılışına AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Fatih Öztürk, Atakum belediye Başkanı Metin Burma, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, kurum müdürleri ve idareciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.