Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama görüştü

G-20 zirvesi dolayısı ile Kanada'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi Güney Afrika'da devam eden ABD Gana maçı yüzünden sarktı.

İki liderin, G-20 zirvesinin yapıldığı Kanada'nın Toronto kentindeki buluşması yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın Obama ile TSİ 00.15'te bir görüşme yapması planlanıyordu. Ancak görüşme Amerika'nın Gana ile yaptığı ve 2-1 yenildiği maç yüzünden yaklaşık bir saat ertelendi. Görüşmenin saat 00.30'a kadar süren maç sonrası yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

G-20 zirvesi için Kanada'nın Toronto kentine gelen Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Intercontinental Hotel'de bir araya geldi. ABD Başkanı Obama, Başabakan Erdoğan ile yaptığı görüşme öncesinde Gana- ABD maçını seyretti. Obama'nın maçı seyretmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan ile TSİ 00.15'te yapacağı görüşme yaklaşık 1 saat sonra gerçekleşti.

Intercontinental Hotel'de gerçekleşen görüşmede, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

ABD ile Türkiye pozisyonları konusunda fikir alışverişi yaptı.

ABD ,Türkiye - İsrail ilişkilerinin düzelmesi için katkı sunacak.

Terörle mücadele için üçlü mekanizmanın etkin çalışması sağlanacak


Kaynak: İnternethaber