7 vali gören ve 18 yıldır bitirilemeyen kültür merkezi inşaatı yıkıldı

Türkiye'de yaşanan kaynak israfına en güzel örneklerden biri Balıkesir'de yaşandı. 18 yıl önce temeli atılan ve kaba inşaat aşamasında ödeneksizlik se

Türkiye'de yaşanan kaynak israfına en güzel örneklerden biri Balıkesir'de yaşandı. 18 yıl önce temeli atılan ve kaba inşaat aşamasında ödeneksizlik sebebiyle yarım kalan kültür sitesi inşaatı yıkılıyor.

İnşaatın başlamasından bu yana 15 bakan, 41 milletvekili ile 7 vali gören kültür sitesi binası atıl vaziyette bekliyor.

Balıkesir'de temeli 1992 yılında atılan ve 18 yıldır terk edilen kültür sitesi nihayet yıkılıyor. Üzerinde otlar biten ve çürüdüğü için depreme dayanıksız raporu verilen kültür sitesi inşaatı, belediye yönetimine geçtikten sonra yenisi yapılmak üzere yıkılmaya başlandı.

Yapımına, dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar zamanında başlanan, ödenek sorunları nedeniyle bir türlü bitirilemeyen ve 2 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Balıkesir Belediyesi'ne devredilen kültür sitesi yıkılmaya başlandı.

Belediye Başkanı İsmail Ok, çürümeye terk edilen binanın yıkımına başlandığını, kültür sitesinin yerine 2 bin kişilik yeni ber Kültür Merkezi yapılacağını söyledi. Belediye'nin yapacağı Kültür Merkezi'nde konferans salonlarının da yer aldığı ve gelecek nesillere de hizmet vereceği ifade edildi.

1992 yılında dönemin parasıyla 8 milyar liraya ihale edilen kültür sitesi, aradan geçen 18 yılda çürümeye terk edildi. İnşaatın başlamasından bu yana 15 bakan, 41 milletvekili ve 7 vali gören site, ayyaşların mekanı olmuştu. Söz konusu kültür sitesinin yapımı 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından projelendirilmiş ve o günün rakamları ile 8 milyar liraya ihale edilmiş, bina, ödeneksizlik sebebiyle yarım kalmıştı.

Şimdi ise Nermanoğlu isimli firma, belediyeye 7 bin 500 lira ödeyerek yıkım işini yapacak, hurdası firmaya kalacak. Belediye Başkanı İsmail Ok, yıkım işinin belediyeye hiçbir maddi yük getirmediğini, aksine kazanç sağladığını vurguladı.