Zeytinburnu'nda Banka Soygunu

Zeytinburnu'nda bir banka şubesi, kurye kılığındaki 2 kişi tarafından soyuldu. Polis, güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 50 bin lirayla kaçan soyguncuları arıyor.

Saat 10.00 sıralarında Telsiz Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kurye kılığında banka şubesine gelen kar maskeli 2 kişi, silahını aldıkları güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Zanlılar daha sonra, banka görevlisinden paraları çantaya doldurmasını istedi. Yaklaşık 50 bin lira alan zanlılar, motosiklete binerek kaçtı. Güvenlik görevlisi soyguncuları bir süre kovaladı fakat kaçmalarına engel olamadı.
Olay nedeniyle bankada büyük panik yaşanırken, soygun sırasında bankada bulunan 17 yaşındaki Alp Tuğra Yalçınkaya, "Ben bankaya para yatırmaya geldim. Aniden içeri girdiler. Biz de hemen bankanın alt katına kaçtık. Masaları devirdik, içeri girmesinler diye. Yanımızda birkaç tane banka görevlisi de vardı. Yukardan gelip, soyguncuların gittiklerini söylediler. O şekilde dışarı çıktık" dedi.
Olayın ardından bankaya gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu. Kaçan zanlıların yakalanması için bölgede geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Arama çalışmalarına bir polis helikopteri de havadan destek verdi.