Yarbay Gürol Doğan'dan Savunma

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Hipnozla ve işkenceyle ifade almak' suçlamasıyla tutuklu bulunan emekli Yarbay Gürol Doğan, mahkemenin kararından önce ilginç bir savunma yaptı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç'in avukatları ile emekli Yarbay Gürol Doğan ve Adana'dan gelen avukatı Murat Savur hazır bulundu.
Dava sırasında Gürol Doğan'ın avukatı mahkeme heyetine dilekçe vererek, delillerin araştırılmasındaki eksikliklerin giderilmesini ve Adli Tıp Kurumu'ndan müştekilerin raporlarındaki çelişkilerin giderilmesini talep etti.
İddia makamı bu talebi, dosyada bulunan raporların olayı aydınlatacak nitelikte olduğunu, Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok hakkındaki davanın sonucunun beklenilmesine gerek olmadığını bildirdi.
Mahkeme heyeti ise, Gürol Doğan'ın avukatı Murat Savur'un talebini oy çokluğu ile reddetti.

GÜROL DOĞAN İÇİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA İHBARDA BULUNULACAK
Tutuklu sanık Gürol Doğan'ın daha önce mahkeme heyetine vermiş olduğu dilekçe ile ilgili olarak iddia makamı, "Gürol Doğan'ın verdiği dilekçenin 25. sayfasında 'İddianameyi hazırlarken bilirkişi raporu olduğu halde akıl tutulmasıyla bu iddianameyi hazırlamıştır' diyerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na hakaret ettiği anlaşılmıştır. Bunun hakkında Cumhuriyet Başsavcısı'na ihbarda bulunulmasını talep ediyorum' dedi.

GÜROL DOĞAN'DAN İLGİNÇ SAVUNMA
İddia makamının sözlerinden sonra konuşan tutuklu sanık emekli Yarbay Gürol Doğan savunmasında şunları söyledi:
"Ben ilk davada Kayseri'den avukat istememiştim. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Akıl tutulması konusunda ise Başsavcı İlhan Cihaner'in basında çıkan beyanatlarından alıntı yaptım. Bu da olumlu karşılanmalıdır. İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, işkence suçunun tüm somut delillerini göz ardı etmiştir. Bunu bilerek ve isteyerek yapmıştır. Yanlı basında çıkan haberlerle bu iddianameyi hazırlamıştır.
1983 ve 1985 yılları arasında hipnozun duayenlerinden olan M.A. bana hipnoz tekniğini öğretmiştir. M.A da cemaat üyesidir. M.A da bu tekniği cemaat içindekilere öğretmiştir. TSK'yı karalamak için, Ali Balta'nın işlediği suçu örtmek ikin cemaat çok çalışmıştır. Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen rapor alınmıştır. Cemaatin sahip olduğu imkanlara bakılırsa, 1 yıl içinde Ali Balta'yı istenilen duruma getirmiştir. Mağdurların sağlık durumu cemaat içinde bozulmuştur. Hava Harp Okulu döneminde okuduğum
sıralarda beni de cemaatin içine çekmeye çalıştılar ancak sonra beni kendileri dışladı. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum."

SAVUNMA İÇİN EK SÜRE TALEP EDİLDİ
Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın avukatı Murat Savur, davaya Adana'dan geldiğini belirterek, "Dosyayı yeni aldık. Dosyayı incelemek ve savunmayı hazırlamak için ek süre talep ediyoruz" dedi. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, davayı erteledi.