Verem Savaş Derneği'ne ''usulsüzlük'' Baskını

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir Verem Savaş Derneği'nde ''usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç sağlandığı'' yönündeki iddialar üzerine başlattığı takip kapsamında, derneğin bürosundaki evraklar ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki dernekle ortaklaşa yap

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir Verem Savaş Derneği'nde ''usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç sağlandığı'' yönündeki iddialar üzerine başlattığı takip kapsamında, derneğin bürosundaki evraklar ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki dernekle ortaklaşa yapılan sağlık taramalarıyla ilgili kayıtlara el koydu.
Edinilen bilgiye göre Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir Verem Savaş Derneği'nin bürosuna baskın düzenledi. Baskında, derneğin kayıtları ve evraklarına el konulduğu öğrenildi. Polis ekiplerinin ayrıca, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki Verem Savaş Derneği'yle ortak yapılan sağlık taramalarıyla ilgili kayıtlara da el koyduğu ve incelemek üzere Yeşilyurt semtindeki İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürdüğü bildirildi.
Polisin, İzmir Verem Savaş Derneği'yle ilgili ''usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç sağlandığı'' yönündeki iddialar üzerine inceleme başlatığı ve bu iddiaları doğrulayıcı verilere ulaşılması üzerine evraklara el koyduğu belirtildi.
İzmir Veremle Savaş Derneği'yle ilgili bazı iddialar, daha önce gazetelerde de yer almıştı. İddialarda, dernek yöneticilerinin kurdukları Veremle Savaş Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi'nin (Ver-Sa), gezici araçlarla fabrikaları dolaşarak bağış karşılığı akciğer filmleri çektiği, bazı hastanelerin röntgen ve beyin tomografisi çekme ihalelerini aldığı, devlet hastanelerine, semt polikliniklerine röntgen ve görüntüleme hizmetleri verdiği belirtilmiş, şirketin sürekli zarar ettiği gösterilerek
destekleme bahanesiyle dernekten nakit kaynak aktarımı yapıldığı, dernek yöneticilerinin akrabalarının bu şirkette işe alındığı, harcamalarda usulsüzlük olduğu öne sürülmüştü.
7 bin TL sermayeyle kurulan VER-SA şirketinin, 3 yıl içerisinde sermayesini 5 milyon TL'ye çıkardığı, 6 kamyonetlik gezici laboratuar filosunun olduğu ve bu araçların İl Sağlık Müdürlüğü'nden ruhsat almadan sağlık taramaları yaptığı ileri sürülmüştü.