Uyuşturucu İle Mücadele Günü

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, uçucu maddelerin zararlarından insan sağlığının korunmasına dair 5898 sayılı yasanın Afyonkarahisar Valiliği tarafından genelge ile duyurulmasına rağmen, genelgenin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından dikkate alınmadığını belirtti

Uyuşturucu İle Mücadele Günü
Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, uçucu maddelerin zararlarından insan sağlığının korunmasına dair 5898 sayılı yasanın Afyonkarahisar Valiliği tarafından genelge ile duyurulmasına rağmen, genelgenin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından dikkate alınmadığını belirtti.
26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, uçucu maddelerin zararlarından insan sağlığının korunmasına dair yasaya pratikte uyumun sağlanmadığını söyledi.
İŞPORTA TEZGAHLARINDA SATILIYOR
Yasa gereği kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünlerin hangi amaçla olursa olsun, çocuklara satılamayacağını belirten Baykara, "Bu ürünler şehrimizde işportacı tezgahlarından büyük mağazalara kadar rahatlıkla satılmakta. Hatta vitrine fiyatının 1 TL olduğunu yazan iş yerleri bulunuyor. Bu yükümlülüklere aykırı hareket eden kişiler, Türk Ceza Kanunu'nun 'Sağlık için tehlikeli madde temini' başlıklı 194. maddesi gereği göre 6 aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmaktadır. Gerekli uyarıları yapmamıza rağmen tüm kırtasiyelerde bu malzemeler denetimsiz şekilde halen maalesef satılmaktadır ve eğitim kurumlarında kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.
Baykara, söz konusu yasaya uyulmamasının tedavi görerek madde bağımlığından kurtulan kişilerin yeniden bağımlı olmalarına zemin hazırladığını da sözlerine ekledi.