Tatvanlı Gençler Başarıyla Döndü

Bitlis'in Tatvan Folklor Araştırma Derneği ekibi, Balıkesir'de düzenlenen 'Türk Halk Oyunları Yarışması'nda ikinci oldular.

Tatvanlı Gençler Başarıyla Döndü
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi tarafından düzenlenen Yaza Merhaba 11. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Şenlikleri, kapsamında düzenlenen 'Türk Halk Oyunları Yarışması'nda Tatvan ekibi ikinci oldu. 18 halk oyunu ekibinin katıldığı yarışmada ikinci olarak Tatvan'a dönen ekibi, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi makamında kabul etti. Tatvanlı gençleri, yarışma hazırlıkları süresince çalışmalarında yalnız bırakmadıklarını dile getiren Kaymakam Güldibi, başarılarından dolayı da ekibi kutladı. Güldibi, "Görüyoruz ki gençlerimiz hem zeki hem de başarılıdır. İmkanlar doğrultusunda verdiğimiz cüzi desteklerimize rağmen, gençlerimiz başarılarını fazlasıyla gösteriyor. Tüm gençlerimizle gurur duyuyor ve onları tebrik ediyorum" dedi.
Toplam 17 kişi ile yola çıktıklarını belirten Tatvan Folklor Araştırma Derneği Başkanı Ali Eskin ise, "Yarışmaya katılan 18 ekip arasında, 12 folklorcu gencimiz başarılarını sergileyerek tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. Bu gibi başarılarımız her zaman devam edecektir. Mutlu ve gururluyuz. Bize desteğini esirgemeyen başta Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ne ve Tatvanlı iş adamlarına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Tatvanlı folklorcu gençler, kendi imkanlarıyla aldıkları ve beraberlerinde getirdikleri tamamıyla el işlemeli bir porselen plaketi Kaymakam Güldibi'ne hediye ettiler.